29 november 2023

I ett hemligt hörn av trädgården

En dramatisk himmel.
Riktigt så här mörkt och dant var det inte men jag gillar hur kameran bidrar med än mer dramatisk känsla.
Jag har varit feberfri hela dagen vilket känns så skönt men den här efterkänslan i kroppen är inte mysig direkt. Det känns som att jag har tappat bokstavligt talat all kondition. Vilket såklart inte stämmer men ändå. Ikväll har jag röjt undan lite i köket och när jag skriver det här inlägget sitter jag på min favoritplats i köket.
Jag gick ut en sväng i trädgården ikväll, pratade lite med grannarna som också var ute. På behörigt avstånd såklart om någon nu tänkte på det. Helt galet ju att jag känner behovet  av att säga det. Iallafall så har jag knappt fotat våren i min trädgård så kände verkligen att det är dags.
När jag ser mina pioner slingra sig upp så tänker jag på aliens som sträcker sig efter något.
I mitt jordgubbsland har en buske/träd vuxit upp i en rot. Vi hade en diskussion häromdagen (jag och Rickard) kring vad det kan vara för sorts buske, eller om det är träd och var roten kommer ifrån. Häftigt iallafall hur det kan ha blivit så här. Tänker att den faktiskt får vara kvar tills vidare. Jag vill se vad det kommer bli av det.
 
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “I ett hemligt hörn av trädgården

 1. Usch vad trist att du åkt på en förkylning! I dessa tider för ju även en förkylning konsekvenser, men skönt att det inte var Covid. Spännande när det växer upp nya saker i trädgården. Själv är jag usel på växter och vet inte vad som är ogräs eller ej när det kommer upp blad och blommor i våra rabatter 🙂

 2. Ser faktiskt ut som körsbärsblad spännande och vad fort det växer hos dig, här går det långsamt med den sega våren:) men snart så,kram

 3. Helt klart såg det dramatiskt ut. Nu skrev du ju att kameran ljög lite, men jag älskar naturens växlingar och just sådant väder är magiskt.

 4. Jag tycker det är både häftigt & skrämmande hur moln kan bli så mörka.
  Trevligt att prata lite med grannarna. Spännande med roten som håller med att växa upp i trädgårds land 😃. Ska bli kul att veta det är.
  Ha det så bra! 🌺

 5. Jag tycker också om den dramatiska bilden! Man bara väntar på att det ska braka loss!
  Jag är ingen expert, men troligen är det ett körsbärsträd som håller på att växa till sig hos dig. En fågel har släppt en kärna, bakvägen om man säger så. Sedan har den slagit rot!

  1. Ja men såklart. Om jag jämför bladen i landet med bladen på körsbärsträdet så ser jag ju att det är samma.

 6. Himmelen påminner om ett rejält åskväder. Men det får vi väl vänta med. Så härligt att du nu är feberfri. Allditd skönt när febern släpper taget om en. Så skönt att kunna gå runt i trädgården och prata med grannarna 🙂

 7. Verkligen en dramatisk himmel, bra fångat!
  Det är en häftig tid i trädgården och det känns som att man knappt varit ute i den. Många förväntningar och det är intressant att se hur det gror. Jag längtar efter att pionerna ska slå ut och både doften och prakten sprida sig. Trevlig söndag <3

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: