Godmorgon!
Jag vågar påstå att jag är frisk idag. Om man bortser från hostan och yttepytte nästäppa. Men hostan kommer jag få dras med ett tag. Imorse vaknade jag av världens smäll, fattade först inte vad det var men sedan insåg jag att det åskade. Kändes extremt konstigt den här tiden på året när det inte varit den där riktiga värmen än. Men av någon anledning var det spänningar i luften som behövde ladda ur sig. Jag tänkte cykla till jobbet idag, det verkar som att det klarnar upp så håller tummarna för det. Annars får jag väl ta med hela väska full med torra kläder som jag kan ta på mig ikväll när jag ska hem.
Jag tänkte på det jag skrev igår om att så många längtar efter sitt vaccin. Det måste ju vara det faktum att man ser det som räddningen. Att kunna träffa nära och kära igen och inte behöva vara rädd för smitta. Jag ser det ju inte så, som någon räddning. Men å andra sidan är jag inte rädd heller.
Man planerar för att kunna vaccinera årligen och det är väl lite det jag känner att jag vill inte fastna i en loop av massa årliga vaccineringar. Att ta bort kroppens egna immunförsvar och förlita sig på ett vaccin. Där vill inte jag hamna. Jag kan ge min kropp goda förutsättningar till ett bra immunförsvar genom att ta hand om kroppen. Ge den näring, sömn, fysisk aktivitet och ha koll på vitaminer och mineraler. Det är på det sättet man får ett starkt immunförsvar. 
Det här kommer inte vara den sista pandemin och jag tror inte på att försöka vaccinera bort den. Virus är smarta och kommer hitta vägar runt. Det ser vi ju redan med mutationerna. Nej jag tycker att man ska satsa på förebyggande åtgärder, att bygga upp ett starkt immunförsvar hos befolkningen. Så att man redan har de bästa förutsättningarna. Riskfaktorer vad gäller covid är metabolt syndrom (diabetes och hjärtkärlsjukdomar) och övervikt. Vi pratar livsstilssjukdomar och dessa kan man påverka.
PS: Vyn på bilden är hos mina föräldrar för tre år sedan. Visst är den fantastisk! Där har jag sprungit mycket som barn.  DS.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar
    säger:

    Skönt att du mår bättre så du snart är helt frisk igen. Jag är helt för vaccineringen, jag jobbar inom vården (för en i riskgrupp på många sätt) och den personen hade inte haft en chans alls att överleva om han/hon fått detta virus i kroppen. Och det gäller inte bara dom i riskgrupp utan även unga friska vätränade personer. Men man gör precis som man vill och alla kan inte tycka samma 🙂

  2. avatar
    säger:

    Just detta med vaccin och inte det är något jag känner att jag inte orkar ge mig in i då jag tycker att man bör följa det som folkhälsomyndigheten säger, men alla lär ju få känna som de vill. Dock måste man ju följa rekomendationer och där tycker jag vi brister alla, att ingen verkar bry sig längre. Skönt att du mår bättre, jag är nog lika det sitter kvar i näsan

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: