Igår testade jag att jogga lite, min målsättning var att jogga lugnt i tre kilometer. Det gick inte, efter en kilometer vågade jag inte fortsätta eftersom det började göra ont. Men det är ändå positivt att det dröjde så länge innan det onda kom tillbaka. Tråkigt dock eftersom jag verkligen längtar efter att rejsa (nåja, allt är relativt) på bana. Då gäller det iallafall att se möjligheterna. Vad kan jag göra? Så det blev styrka för hela kroppen. Det blev många repetitioner, jag valde att behålla bandet på även i vila. Har du testat att gå runt med ett band runt benen? Det blir snabbt jobbigt….
Benväxlingar med band*100
Höftlyft*50
Fick även med insida lår genom att föra benen åt sidorna*80 (Fast fyrtio av dom blev sittandes på soffkanten. Feel the burn! 💪)
En serie med armövningar, 40 repetitioner*4 set 
 • Triceps:  Sträck armarna rakt framför dig. Tänk på att inte dra upp axlarna till öronen. Böj i armbågen. 
 • Bröst (lite dålig bild ser jag nu, armarna ut åt sidorna som ett L, behåll formen och för armarna mot varandra)
 • Bicepscurl
 • Axellyft Höj och sänk armarna
Tåhävningar*30
Sen gjorde jag även 50 marklyft och lite höftadduktioner och höftabduktioner (för benet åt sidan) och höftflexion/extention (för benet framåt och bakåt.) Bränner bra när jag använder mig av bandet.
 
 
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Skulle behöva dig som PT tror jag 😀 jag kommer ju inte i gång med någon träning. Men i dag var första gången på länge som jag faktiskt kände lite sug av att göra ett hemmapass ❤️❤️

 2. avatar
  säger:

  Jag känner att jag inte har samma ork efter dyngförkylningen, men har i alla fall kommit igång med raska promenader igen =D, det är skönt. Ja man får ta det för vad det är och tillslut så är man där igen

 3. avatar
  säger:

  Trist att det inte gick som du ville med joggningen. Skönt med lite övningar hemma iaf 🙂

 4. avatar
  säger:

  Trist att du fick ont när du jobbade. Har inte testat att gå med gummiband men jag kan tänka mig att det är riktigt jobbigt till slut. Skönt att du kunde göra andra övningar istället för löpningen ❤

 5. avatar

  Vad tråkigt att det inte funkade som du önskade från början, men skönt att du fick till det på andra sätt ändå! Jag ska låna dina övningar till kvällens träning, perfekt när du delar med dig av bilder på hur det ska utföras!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: