Nu tar jag fredag och helg!
Visst är vyn vid stångån vacker! Svårt att tänka sig att bakom mig är det cykelväg, en gångtunnel och ett stort hotellkomplex.
Det är bråda dagar på jobbet och det genomgående temat på jobbet är att sprita och städa. Varför det är så har stått i tidningen men känner inte jag behöver skriva något mer om det här.
När jag åkte till jobbet imorse var det stjärnklar himmel och inte en tillstymmelse till dimma. Den kom med besked vid tiotiden. I vanliga fall ser man rätt långt från matsalen på jobbet. Jag promenerade till och från parkeringen vid arenan så fick bra vardagsmotion. Jag, Rickard, Alexander och Ida möttes upp vid arenan och åkte en sväng till Rickards pappa. Vi har inte setts sedan jul så det var verkligen dags.  Nu har jag precis ätit lite kvällsmat och senare tänkte jag faktiskt träna en halvtimme pilates. Jag vill ha något med mycket rörlighet och fokus på grunder. I år har jag tränat pilates regelbundet i sex år men känner ändå att jag har otroligt mycket kvar att lära mig. Pilates blir aldrig lättare utan man blir bara starkare. Just nu upplever jag att jag saknar både styrka och teknik så det är skönt att ha kommit igång att träna pilates med Linnea.
Tänkte avsluta inlägget med några frågor som jag har gått runt och grubblat lite på den senaste tiden:
 • Varför tillåts ingen debatt? Och varför är det ingen som reagerar på den bristande debatten?
 • Varför är man så rädd och vad är man rädd för?
 • Varför kan inte människor läsa mellan raderna och tänka ett steg längre kring en text? Angående en reaktion på ett facebookinlägg. Men det blir inget mer skrivet om det heller just nu.
 • Varför ger man oliktänkade människor ”smeknamnen” foliehatt och konspirationsteoretiker? Ofta tänker jag att dessa människor är mer pålästa än den stora massan. Tänker att de ”måste” sätta sig in i alla sidor av saken för att kunna hantera att bli ifrågasatt. Så tänker jag kring en hel del saker. Varje gång jag stöter på patrull så läser jag på mer för att ha koll. Och kanske ibland ge svar på tal på ett respektfullt sätt. 
Om något är sant, varför måste man då gå så hårt åt de som ifrågasätter? Jag tänker att det som är sant tål att kritiseras, ifrågasättas och debatteras kring. Något som är ställt utom allt rimligt tvivel tåls att stötas och blötas flera gånger om och fortfarande stå pall. Så varför är man då så rädd för den fria debatten? Det förstår inte jag.
Vad gäller sista frågan så är det otroligt orättvist att ta till dessa ord. När argumenten tar slut så tar man istället till påhopp och öknamn.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Första bilden var jättefin! 😃.
  Men att sprita städa noga är väl något som pågått i ett år nu eller?
  Här var det dimmigt igår, fredag & i morse, lördag. Trevligt att ta en promenad på morgon kvisten.
  Trevligt att åka & hälsa på någon som man inte har träffat på Såå länge 😊.
  Då är det med all träning. Att det blir inte lättare. Utan man blir starkare. Kul att du har kört pilates så länge 😃👍.
  Fin bild på dig.
  Ha en skön helg! 🍁

 2. avatar

  Det där med att folk inte kan läsa mellan raderna är ibland så tråkigt. Sen att när folk får slut på argument och börjar skriva påhopp och öknamn är så trist för jag tycker att man måste respektera att alla kanske inte tycker som en själv. Även om man själv kanske inte håller med så kanske man ska skriva ja jag håller inte med men du har rätt att ha en annan åsikt om ett ämne.

 3. avatar

  Det är verkligen vackert utifrån bildens perspektiv. Måste vara lika underbart som man ser från bilden. Dina frågor gav minsann en ordentlig tankeställare!

 4. avatar

  förlåt anonymt och läste fort inlägget. vet inte varför inte folk läser mellan raderna

 5. avatar

  ja men visst är det skönt med helg o kunna vila o koppla sv… hoppas du hottar på nått riktigt skoj. ja jag tycker oxå man ska läsa inlägg

 6. avatar

  Det är väl som allt annat i samhället vi ska anpassa oss efter normen. Det som avviker skall utsättas för skit. Kolla bara på hur avvikande beteenden ses på i samhället. Vi har kategorier för avvikande beteenden i form av diagnoser, vi kategoriserar folk efter färg, längd, storlekar. Efter pengar, efter bostad. Människan kategoriserar HELA tiden och vissa gör allt för att följa samma lilla jämna nivå för att absolut inte sticka ut och bli den som inte hamnar i någon bra kategori. Förstår du hur jag menar? Nu kategoriserar vi människor från "godkänd" och "icke godkänd" de icke godkända är de som inte vaccinerat sig… Vi är förbannat dömmande varelser på det viset människan.

 7. avatar

  Vad fint de är vid stångån, det var så länge sen som jag var i Linköping city. Med bilden och din text så minns jag de stora hotellet och ån. Blir mest bara Ikea som att vi inte har de här 🙈 Så roligt att ni åkte och hälsade på Rikards pappa, kan tänka mig att han tyckte att de var trevligt. Vi måste ta tag i det där pilates passet som vi har pratat om så länge 🙈

Kommentera

%d bloggare gillar detta: