30 mars 2023

Är det okej att fokusera på annat?

Är det okej att driva en blogg och skriva om ytligheter trots det som pågår i Europa just nu? Eller måste allt fokus ligga på kriget? Jag tycker det, alltså att man måste få fortsätta skriva om annat också. Jag tror att om man bara fokuserar på det eländiga kommer man gå sönder totalt. Att skriva om annat betyder inte att man inte bryr sig eller inte är engagerad. Varje gång jag hör något om kriget eller läser en nyhetsnotis, det knyter sig i hela magen på mig. Jag behöver få en mental paus mellan varven.
Snubblade över en kommentar på bloggbevakning som jag tyckte var så fin och beskriver det jag menar så väl:
” Kriget är fruktansvärt och berör oss på ett nytt sätt eftersom det är så nära oss men du skriver ju vanligtvis inte om de andra krig som pågår så då kanske det är bloggar du bör fortsätta ha fokus på. Vi bör göra vad vi kan för att hjälpa människor som drabbas nu men det betyder inte att vi behöver pausa våra liv eller sluta ha roligt. Det kanske kommer en dag då vi tvingas till det, men nu tror jag alla behöver en balans.
Igår gjorde jag en extra rolig lektion för att de två av mina elever som har nästan alla sina anhöriga i Ukraina skulle få tänka på något annat. Man kan bry sig på många olika sätt.”
Idag har jag gjort just det, tagit en mental paus och varit ute och dömt årets första tävlingsmatch i östergötlands damcup. Blev så glad över att foten inte gick sönder igen, den känns återhämtad vad gäller rörelse och då hade jag varken smärtlindrande i kroppen eller lindat foten. Det gjorde mig väldigt glad! Kul att vara igång igen och jag fick beröm av bortalagets tränare efter matchen. Det var snö runt planen men jag hade shorts och bara ben och endast t-shirt under domartröjan och frös inte ett dugg. Det var alldeles perfekt fotbollsväder! Underbart ju.
 

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

0 tankar på “Är det okej att fokusera på annat?

  1. Visst är det helt okej att skriva om något annat än kriget i Ukraina. Den enkla sanningen är att vi inte kan göra allas sorger till våra egna för då skulle vi gå under. Det innebär inte att vi inte följer händelseutvecklingen eller att vi saknar empati för det fruktansvärda som händer men vi behöver en balans och det normala också.

  2. Oj, grön fotbollsplan. Det känns långt bort. Här vi dock haft strålande sol, så vi har åkt skidor.
    Man får skriva om annat, tänker jag. Det betyder ju inte att man inte bryr sig. Men här är ju vardagen igång, som vanligt.
    Det är nog klokt att njuta av fint väder och annat som ger energi.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: