Det är måndag igen, snart slut på den här dagen och jag sitter i sängen och tänkte skriva några rader. Jag har jobbat idag, det var en del pyssel faktiskt men det passar mig bra. När det är på den nivån att jag har att göra hela tiden men att jag inte behöver stressa. Kikade på mitt schema nu och såg att jag faktiskt jobbar kväll imorgon. Det gör ju absolut ingenting känner jag. Får vi se vad jag kan få till för något träningspass på förmiddagen. Drömmen vore ju att komma upp så jag kan träna före frukost. Älskar den känslan, inte under tiden såklart men när jag är klar och sedan har resten av dagen fri. Nästan iallafall eftersom jag ska jobba på kvällen, hehe.  Nu tänkte jag sammanfatta förra veckan i några punkter. Fick inspiration till ett annat inlägg igår så söndagslistan fick vänta. Vill inte lägga ut för många inlägg varje dag då jag tycker det är viktigt att man hinner läsa. Särskilt om man inte kikar in så ofta.
Känsla: En hel del oro men bortsett från det har jag mått bra.
Väder: Samma som det varit ett tag nu. Sol, snö, minus/plusgrader om vartannat.
Tre saker som gjorde mig arg : 
Inte ens den mest inbitna vaccinförespråkaren kan väl tycka att det här är okej som händer i Österrike….
Fatta hur mycket man hade kunnat rusta upp vården för samma summa pengar. Om alla dessa tester verkligen var nödvändiga låter jag vara osagt men det är en hisnande summa när man ser det svart på vitt så här…
Återigen, varför är media så rädd för diskussionen?
Ett tips från veckan: Alexander Pärleros avsnitt Framgångspodden med Katarina Gospic. Nu kommer du väl tycka att jag är knäpp men lyssnade på avsnittet idag igen. Har du lyssnat än?
En tanke som jag tar med mig in i nya veckan: Igår skrev jag om medias ansvar. Idag snubblade jag över en debattartikel som aktualiserar medias ansvar ännu mer. Aftonbladet har publicerat en debattartikel av en ung tjej som bidrar till än mer polarisering. Jag kunde inte hålla tyst så jag skrev följande kommentar:
”Hur är det egentligen med empati och ödmjukhet? Ödmjukhet inför människors livsöden och en vilja att med öppet sinne ta del av andras livsberättelser? Istället hånas människor, människor som ”gjort sitt för laget” belönas med att bli misstrodda och får heller ingen hjälp. Aftonbladet borde skämmas som tar in en sån här debattartikel. När ska ni öppna upp för riktig debatt och inte det här konstanta smutskastandet?”
Träning: Fotbollsmatch och ett helkroppsspass med styrka. Körde lite boxning igår med Samuel. Jag är så klen i mina armar så jag kommer få träningsvärk. Känner det redan nu och värre lär det bli eftersom vi tränade samma sak idag. Det blev ingen bra träningsvecka sett till löpning så får träna desto bättre den här veckan istället.
Positiva rader från veckan:
– Dömt fotboll igen. Så kul ju. Sen var matchen stans snällaste men det var skoj att få döma i team.
– Att det är beslutat att restriktionerna släpps från och med onsdag. Snart kan jag och barnen gå på bio igen!
– Träning med min förstfödda. Är så sällan han vill umgås med sin mamma så jag passar på.
– Bra medarbetarsamtal med min chef där jag också steg ett steg i regionens kompetenstrappa.
– Uppskattar att du som läser klickar på det lilla hjärtat på mina inlägg. Tar tacksamt emot den typen av uppskattning. Behövs inte så mycket.
Veckans instastories:
Mycket reklam för mina blogginlägg, reklam för Alexander Pärleros podd Framgångspodden med Katarina Gospic och så reklam för min pilateskurs som startar i veckan. Förstår att jag tappar följare på Instagram…. 🙄
Otippade: I förrgår blev jag sugen på att kika på disneyfilm. Gärna någon sån där sötsliskig prinsesshistoria. Jag kommer nog aldrig se problemet med Disney… Där är jag ”blind”.
Veckans mest lästa inlägg:
Modiga människor
Veckans mest gillade inlägg:
Godaste: Bakad potatis med skagenröra som jag åt till lunch i veckan och så skinksteken som fick koka i flera timmar. Det blev mer som pulled pork. Så gott ju!
Veckans haha: Enbart för att bilden är lite rolig. Det behövs lite humor här, tycker du inte?
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

 1. avatar

  Hanna, glömde skriva att det var jag, Towe, som skickade det senaste inlägget om Hanna Bergwall och podden med Katarina Gospic 🙂
  /Towe

 2. avatar

  Ja, förfasas…det är rätt ord för artikeln i Aftonbladet av Hanna Bergwall!!
  Så fruktansvärd människosyn så jag mår illa 🙁
  Och denna eviga härskarteknik att förminska människor. Inte ett enda ord om alla dom som har såna svåra biverkningar att man gråter för deras skull när man läser deras berättelser.
  Hon borde följa sitt eget råd i stället
  ”få dem att tänka och ifrågasätt källor”.
  Jag har sett många som skriver om facebookgruppen med biverkningar att den är så farlig med alla foliehattar och antivaxxers som samlas där….
  Då ser man nivån på tankekapaciteten,
  för ALLA som redogör för sina biverkningar har ju tagit vaccinet. Och därmed kan uteslutas som ”antivaxxare”.
  Sen att dom blir kritiska och ångrar sig efteråt,
  och kanske inte vill/vågar ta fler injektioner tyder ju på en sund självbevarelsedrift, tycker jag.
  Man får verkligen hoppas att alla med biverkningar får må bättre! Och det minsta dom ska få är upprättelse!
  Blev så glad över podden med Katarina Gospic och Alexander Pärleros.
  Vilken panik som utbröt i mainstream media.
  Nu försöker alla ”karaktärsmörda” Katarina,
  och i alla texter förminska henne genom att beskriva henne som en ”författare och entreprenör” eller
  ”författare och föreläsare”, som inte vet vad hon pratar om…
  Nej, än är det inte över…
  Det är så positivt att flera vågar gå ut och kritisera, men jag kan bli orolig för vad dom som ljugit och undanhållit saker är beredda att göra för att den stora massan ska fortsätta att tro på dom 🙁

  1. avatar

   Jag förstår inte hur människor kan få det till att man är en antivaxxare eller foliehatt när man berättar om biverkningar man fått efter vaccinet. Det är inte logiskt. Men å andra sidan är det mycket i den här pandemisoppan som är allt annat än logiskt. Håler så med om att de måste få upprättelse. För att få det måste biverkningarna erkännas och läkemedelsföretagen är ju fria från ansvar. Skruvat att man kan skriva under såna avtal….
   Stort tack för dina kommentarer här hos mig!

 3. avatar

  Jag gillar också att träna före frukost och det där avsnittet måste jag lyssna på. Brukar lyssna på poddar när jag promenerar. Kramis <3

 4. avatar

  Många tankar efter den gångna veckan. Empati ja, det skulle många behöva en större dos av. Tydligen är det mycket lättare att fördöma andra vilket är en tråkig inställning 🙁

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: