Känsla: Sovit dåligt hela veckan så jag är riktigt trött. Lägg på det frustration över en kropp som inte håller…. Lite känslan av att vara fånge i min egen kropp. Men när jag tänker så här så tänker jag på de som har kroniska sjukdomar. Där besvären aldrig går över, kanske att kroppen successivt bli sämre för varje månad/år. Mina bekymmer, en strulande vänstervad och en stukad högerfot är ändå övergående. Så jag ska inte tänka så egentligen. Men just idag tillåtet jag mig ändå att vara ledsen över att inte kunna göra det jag vill. Om jag alltid skulle tänka på de som har det värre så kan jag aldrig tillåta mig att vara ledsen och det är inte rimligt heller….
Fundering: Ska jag ta ett sabbatsår från fotbollen och bara fokusera på rehab? Fokusera på att komma tillbaka i mitt livs form, starkare än någonsin? Jag tar inget beslut idag eller den närmsta veckan. Jag behöver suga en hel del på den karamellen.
Träning: Pilates tisdag-fredag, totalt nästan tre timmar. Körde pilatesklasser via pilatesanytime och så min egen klass i Mjölby i torsdags. Jag har ställt bilen på en parkeringsplats en bit bort så jag har fått ca 25 minuters promenad varje dag. Igår dömde jag fotboll. 
 Dessa tre klasser blev det. Meredith Rogers är helt klart min favorit! Utmanar med det enklaste varje gång. Pilates är som en lök, ju mer du skalar av desto mer upptäcker du att det finns i varje övning. Till och med de övningar som klassas som nivå 1, foundation. Alla svårare övningar bygger dessutom på foundation så man kan inte fuska…
Det här är något som jag har vetat om under säkert ett år. Men om man yppade ett ord om det då så var man kvacksalvare och foliehatten prydde ens huvud så fint. Man ska inte avfärda de som läser studier och söker fakta själv som foliehattar och faktaresistenta. Skulle snarare säga att det är tvärtom. Man behöver inte en fin examen för att kunna ta del av studier och tillgodogöra sig ny kunskap och upptäckter. Det räcker att vara läskunnig. 🙄
Tacksamhet: Jag inser mer och mer vilken bra arbetsplats jag arbetar på och vilka fina kollegor jag har. Av hela mitt hjärta önskar jag alla det. 
Veckans låt:
Det får bli en låt som jag inte ens lyssnat på på flera år. Fråga mig inte hur det kommer sig att jag har den på hjärnan. Det är högst oklart…. 🤔🙄
Veckans instastories:
 
Sämsta: Helt klart att jag stukade min högra fot.
Fem positiva från veckan:
– Min vad höll på gårdagens match. Jag känner ingenting i den idag heller.
– Dragit igång min pilateskurs i Mjölby.
– Två nya deltagare på kursen och att två som var nya förra året fortsatt på vårens kurs. Det gjorde mig glad.
– Härliga pass pilates. Måste bibehålla för jag blir så glad av min regelbundna pilatesträning!
– Att vi är ett bra gäng på mitt jobb. Appropå tacksamheten som jag känner för mitt jobb.
Veckans bilder:
Veckans mest lästa inlägg:
 Att tilta bäckenet (av någon anledning så är det här ett inlägg som ofta googlas på?
Ett tänkvärt poddavsnitt:
Häromdagen lyssnade jag på ett helt fantastiskt poddavsnitt där Alexander intervjuar Christer Olsson. Det är ett avsnitt som handlar om att vara äkta, att finna sitt sanna jag. Tänkte dela ett par tänkvärda tankar rån avsnittet. Fritt med mina ord. 
– Lycka är en färdighet, en förmåga att se det man har och inte fokusera på det man inte har.
– Det finns ingen mening i tragiska händelser, däremot kan man skapa mening ur meningslösa händelser.
– Fokusera på det du är bra på och ta hjälp med det som du inte är bra på. Risken finns att man fokuserar så mycket på det man inte är bra på att man också slutar vara bra på det man än en gång var bra på. Ett bra recept på att ”bli mellanmjölk”.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Vilket härligt inlägg!! 😍 Hoppas foten mår bättre nu efter stukningen 🌸

  2. avatar

    Kollegorna på jobbet gör ju så mycket, hade inte klarat mig en dag utan mitt gäng hihi!

  3. avatar

    kan du inte rehaba och bli starkare trots fotbollen?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: