I maj ska regeringen presentera den här utredningen vad gäller eventuella grundlagsändringar.
Vad hoppas man på att hitta för resultat? Vilken typ av sanktioner tänker de sig? Lockdowns, vaccintvång a la Österrike? Fängelse om man vägrar vaccinera sig? Man har ju nu sett att lockdowns haft liten effekt på dödstal. De länder som har haft lockdowns har inte klarat sig bättre. Snarare tvärtom så har det gått bättre för Sverige som inte infört de mest extrema smittskyddsåtgärderna. Och nu ska Sverige in och nosa där med. Skrämmande tycker jag. 
Läste en bra debattartikel på temat: Ska staten har rätt att låsa in sina medborgare?  Citerar från artikeln och jag kan bara skriva under på varje ord. Hur länge har jag inte kritiserat politikerna och deras neddragningar?
”Jag ska inte sticka under stolen med att jag har varit djupt kritisk till varför allt prat om krisåtgärder trots allt har varit inriktade på att inskränka till exempel demonstrationsfrihet, men aldrig kommit att handla om att rusta upp och prioritera om i den sjukvård som sedan årtionden lidit av anorektisk nedbantning på golvet och svällande kostnader för chefer och byråkrati i toppen. Eller varför krisåtgärderna inte har satts in mot anställningsförhållandena inom hemtjänst och äldreomsorg som innebär att de som jobbar där hoppar runt mellan olika arbetsplatser och sprider smittan, inte kan eller vågar sjukskriva sig vid symptom och ofta inte heller kan språket för att ta till sig säkerhetsföreskrifter eller kunna kommunicera med patienterna.”
Vi måste vara vakna och alerta, hänga med i svängarna och protestera vid minsta plan på inskränkningar på vår grundlagsskyddade rättigheter. Vi måste stå upp för friheten och rätten att göra egna val utifrån våra premisser. Jag vill inte ha ett samhälle där staten dikterar mina villkor. Jag är född fri och det är du med!
 
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Ja, det ger ju onekligen en stor klump i magen, att dom har planer på att ändra i grundlagen 🙁
    Och dom ljuger och vinklar sig blå för att skylla den överbelastade sjukvården på coronapandemin, när dom skulle kunnat rusta upp istället.
    Hoppas ännu fler förstår innan det är försent, att det inte är vi ”foliehattar” som är farliga för samhället :-/

  2. avatar

    Detta känns riktigt skrämmande med grundlagsändringar. Hela jag skriker NEJ. Tack för att du lyfter allt detta så bra.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: