Det är 12 januari och efter en ny presskonferens är det åter dags igen med nya restriktioner. Den här gången bakas också rs-virus och vinterkräksjukan in i paketet. Allt för att försöka hjälpa en sjukvård som går på knäna. Fin tanke men det är liksom försent nu när krisen är ett faktum. Att det skulle behövas en pandemi för att politiker ska förstå att de inte kan fortsätta som de gjort hittills. Jag hoppas iallafall att de ska ha lärt sig något.
Några perspektiv från Viktor Barth-Kron
Min fasta ståndpunkt är dock att det är fortsatt beroende på hur Sveriges politiker under lång tid hanterat vården. Konstanta nedskärningar, färre personer ska göra samma jobb och allmänt dåliga arbetsvillkor har under lång tid skapat den stora belastning som nu är i vården. Hade politiker verkligen gått in och satsat helhjärtat på vården istället för att hela tiden tänka kortsiktigt och vad man sparar mest pengar på just nu hade vi inte haft det här läget. Det är dags att politiker börjar rannsaka sig själva. Gör om och gör rätt! Det är inte meningen att folket ska ta konsekvenserna av politikens misstag och dåliga beslut.
Hur mycket kommer alla dessa restriktioner skada vårt immunförsvar? Immunförsvaret behöver utmanas för att hållas starkt och aktivt.
Hur mycket kommer restriktionerna i slutändan kostat i människolidande. Jag tänker människors krossade drömmar när de tvingas lägga ner sina företag på grund av restriktionerna. Restauragägare som måste stänga sina restauranger. Ungdomar som inte får utnyttja sina sporter. Ungdomar som varit tvungna att läsa på distans. Barn i andra länder som varit tvungna att gå i skolan hemma. Hur mycket efter kommer alla dessa barn/ungdomar komma gentemot de som fått plugga på sal och fått stöd i skolan?
Alla dessa barn som inte får se föräldrar och förskolepersonals ansiktsuttryck för att de vuxna måste använda munskydd.
Jag har inga svar men om många år kommer vi få svart på vitt hur mycket pandemin kostat.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Om några år tror jag vi kommer se tillbaka på den här hanteringen som helt galen.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: