Dagens soffselfie och rufsigt hår. Solen sken så fint  in genom köksfönstret, så jag sjönk djupt ner i soffan. Ingen hållbar skrivställning så dörren till köket fick stängas. Så synd det där att stänga ute solen när den väl skiner.

 

Två viktiga rubriker. Bilderna är klickbara.
En story som jag la ut idag.Sen tänkte jag även eftersom folk tänker så smalt tänkte jag återigen ”tjata” om en grej.
Varje gång jag hör uppmaningen ”bara vaccinera dig” så känner jag bara nej tack! Först sa de att vaccinet skulle stoppa pandemin och att det räckte med 70-80% vaccinationsgrad för att uppnå flockimmunitet. Det har de fått revidera. Sen skulle vaccinet stoppa smittspridning och det har vi ju sett att det går sådär. Nu är de nere på allvarlig sjukdom, det kan jag ändå köpa stämmer. Restriktionerna nu handlar om att minska belastningen på sjukvården, borde inte det gälla alla sjukdomar som man ändå kan undvika? Ingen gång under hela pandemin har det pratats om att skjuta till pengar till vården. Pengar som inte bara ska släcka bränder nu utan pengar som kan bidra till mer stabilitet. Stabilitet som gör att vården inte står och faller med en pandemi.
Ett varför!
Varför förutsätter man att få corona som ovaccinerad är lika med att hamna på IVA? Så ser inte statistiken ut, tänker utifrån smittspridning och positiva pcr-tester. Vården går inte under på grund av coronapatienterna. Vårdkrisen har snarare tydliggjorts av coronan. Vårdkrisen är skapad av politiker som i åratal dragit ner på personal och vårdplatser.
I min region är det inte coronapatienter som upptar vårdplatserna, det är andra typer av patienter som tar upp majoriteten av akutplatserna. Det där med belastning är inget bra argument, då måste man vara konsekvent kring alla situationer i vården som på ett eller annat sätt är självförvållade.
Du som resonerar så här, tänker du lika kring den som belastar vården på grund av andra självförvållade sjukdomar och skador? 
Tänker rökaren som kommer in för KOL eller lungcancerbehandling, alkoholisten som lägger in sig på behandlingshem för tionde gången. Eller alla patienter som kommer in på grund av rena livsstilssjukdomar som diabetes typ 2, övervikt och hjärt-kärlsjukdomar. Där har vi ett större problem än de som på goda grunder väljer att inte vaccinera sig. Så från pandemipladder till dagens träning och läsning.
Tänkte springa ikväll men sprang istället före lunch. Jag satsade på att komma så långt som möjligt på tio minuter. Kom dryga 2,4 kilometer på lite mer än tio minuter. Det blev totalt fyra kilometer med både nedvarvning, uppvärming och själva passet. Kändes helt okej faktiskt. Sprang som  vanligt på löpbandet. Börjar dock fundera på om det blivit en lite dålig vana det där att springa på löpbandet. Idag hade jag ju egentligen ingen anledning till att inte springa ute. Det blåste inte full storm, det var inte svinkallt och det regnade inte…..

Jag är så sugen på att plugga men just nu finns inte den utbildning som jag vill gå. Så jag tog fram min bok som jag fortfarande har kvar efter mina studier till specialistundersköterska inom palliativ vård och avancerad omvårdnad. Jag har idag läst om bland annat hjärtinfarkt och olika hjärtflimmer. Borde kanske läsa det kapitlet som handlar om lungmedicin eftersom det är där jag jobbar. Det tar jag imorgon.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 kommentarer

  1. avatar

    Jag håller HELT med dig! Så befriande att läsa dina kloka tankar 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: