Jag har sovit två timmar efter nattpasset, jag var helt speedad, tur jag inte ska tillbaka. Hjälpte lilla Maja med sin mun och ringde veterinären. Den som ligger närmast och som kan ödlor har inte tid förrän den trettonde juni. Det är långt tills dess med en liten ödla som inte vill äta. Jag har försökt googla och se om det finns något jag kan göra hemifrån men konstaterade att google kan ingenting om ödlor. Men jag har googlat på svenska så ska se vad jag kan hitta om jag istället testar googla med hjälp av engelska sökord. Något måste ju finnas. Kvinnan jag pratade med imorse kunde inte svara på om det finns något jag kan göra hemifrån.

Jag kör med hexident morgon och kväll och det har blivit lite bättre men det hjälper ju inte så länge hon inte vill äta. Jag har aloe vera i kylen och det innehåller näring men tycker det är svårt att hitta trovärdiga källorr. Enligt vissa källor är det farligt och enligt andra finns det bara fördelar. Aloe vera innehåller en del vitaminer och mineraler, dock inte så mycket fett, protein eller kolhydrater så därför är det kanske inte jättebra. Testade googla på engelska nu medan jag skrev det här inlägget och konstaterade nu att aloe vera är big no no vad gäller ödlor. Känner dock att min logik är lite haltande, känner reservation kring att använda aloe vera men hexident i munnen funkar. Det ska hon ju dock inte dricka utan använder det bara till själva såret.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 kommentarer

 1. avatar
  säger:

  Så fina ödlor! Hoppas Maja mår bättre snart.

  1. avatar

   Det hoppas jag med!

 2. avatar
  säger:

  Men stackars Maja och så jobbigt för dig. Att vänta tolv dagar när man har en ödla som inte vill äta låter i mina öron (amatör) som på tok för länge. Hoppas verkligen att du hittar en tidigare tid eller kan få säkra råd av något. Har du testat att ringa någon djurpark som har ödlor? De brukar besitta god kunskap. Bara en tanke…

  1. avatar

   Ja, jag hade hoppats på att hon skulle få komma lite snabbare än så. Hittade en hel del fakta när jag googlade på engelska.

 3. avatar
  säger:

  Men åh, lilla stackaren!
  Hoppas att hon kryar på sig!

  1. avatar

   Det hoppas jag med!

 4. avatar
  säger:

  Stackars lilla Maja ( vår katt som vi hade i 18 år hette Maja) hoppas du hittar hjälp på nätet, konstigt att veterinären inte hade tid förrän 13 juni?
  Ha det gott och hoppas hon krya på sig!

  1. avatar

   De var tydligen jätteupptagna med många sjuka djur.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: