Jag lyssnar nu än mer kritiskt till allt som media levererar. De narrativ som produceras. Pandemin har verkligen lyft upp detta till ytan – den totala bristen på objektivitet.

Aldrig förr har censuren varit så uppenbar. Aldrig förr har den andra agendan varit så tydlig. Hoppas fler inser att det som strömmar ut från mediahusen samt regeringar och myndigheter bara är en strimma vinklad information.

Det finns fler varianter.

Fler strimmor. Fler sanningar. När jag för dialog med sådana som av olika skäl inte satt sig in detaljerna eller fler nyanser, så hör jag att de indoktrinerats i narrativet som släppts igenom. De tror att det är ”allas” åsikt. Den allenarådande verkligheten. En påminnelse om hur lätt det är att styra folk. Påverka dem fast de inte ens är medvetna om det.

Så mitt råd till alla är följande – av allt du hör, våga tänk kritiskt. Våga ifrågasätta. Våga lyssna in fler versioner. Våga lägga samman många data från olika källor – och gör sen en subjektiv analys själv. Sanningen kommer sällan från en källa. Sanningen är en mosaik som kan skifta i många färger… 

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 kommentarer

  1. avatar

    Känns skönt och höra att det finns fler än jag som vågar ifrågasätta och tänka själv och kanske också bilda sig en egen uppfattning 🙂

    1. avatar

      Ja det är viktigt att man vågar vara öppen och lyfta det man funderar över. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: