Godmorgon!

Jag gick och la mig redan vid åtta igår kväll och somnade direkt. Men det där med att få behålla sömnen och fortsätta sova är svårt för min kropp. Jag kan inte ens skylla på en för sen nocco….. Totalt sett har jag ändå sovit bra så jag får vara nöjd. Känner mig dock allt annat än charmig just nu. Ska få i mig lite frukost så ordnar det nog till sig. Men jag är irriterad över att få små, små nålstick här i kommentarsfältet. Man behöver inte hålla med men att påstå att jag far med osanning är inte så kul faktiskt. Vad är osanning i att hävda att kroppen behöver näring för att fungera? Inte bara fetter, proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler?

Har du sett en bild någon gång på kroppens alla komplexa processer? Allt hänger samman in i minsta lilla detalj. Det är bara att kika på diabetes typ 2 och hjärtkärl-sjukdomar. De är en direkt konsekvens av hur man väljer att leva. Du kan kika på bilden i full upplösning HÄR. Min bild här är bara en yttepytte liten del av hela samspelet. Vi måste vara rädda om vår kropp, vi har bara en.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

9 kommentarer

 1. […] Charmigt värre […]

 2. avatar

  haha! Fattar piken. Det är inte min tanke att göra ”nålstick” men jag blir provocerad när du kallar vegomat fejk och snudd på ohälsosam. Precis som du skriver hänger allt samman och självklart påverkar kosten kroppen. Nocco är väl t e x inte särskilt varken näringsrikt eller naturligt?
  Du hittar väldigt bra forskning på ex Läkare för Framtidens sida om hur just vego-kost kan motverka ex diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar. 🙂
  Har aldrig sett/hört något liknande när det gäller animalier men du kanske vet?

  1. avatar

   Jag kallar mat som inte innehåller någon näring för fejkmat. Har inget att göra om det är vego eller inte. 🤷‍♀️

   1. avatar

    Där håller jag med men vad betyder ”ingen näring”? ”Fejk-kött/ost” innehåller en hel del näring och inte särskilt mycket gifter/sånt kroppen ej behöver. De är ett komplement och precis som alltid kan man inte leva på bara en grej.
    Det finns heller inga kända carcinogener i fejkköttprodukter vilket det finns i kött
    Du tog exempel på vegomat och då får du kanske förklara närmare varför.

    1. avatar

     Jag tror vi har olika definitioner på vad som är bra mat. Jag tror på så naturligt som möjligt, så oprocessat som det bara hår och med en kort innehållsförteckning. Mat som ger näring.

 3. avatar
  säger:

  Så tråkigt med sådana kommentarer men det säger mest om personerna som skriver sådana.
  Tyvärr har jag en tendens till att vakna flera gånger under natten vilket är irriterande minst sagt.

  1. avatar

   Jo lite så är det säkert.

 4. avatar

  Önskar dig en ny bra vecka.
  Carin

  1. avatar

   Tack detsamma! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: