Nu är jag hemma efter första skoldagen. Mitt första intryck är att det ska bli superkul, utmanande, pirrigt och allmänt fantastiskt! Vilken resa jag kommer få göra.

Vi startade dagen med att anmäla oss och sedan äta frukost. Alla verkade ha åkt hit med någon så i början av dagen kände jag mig lite ensam. Jag är ju lite blyg i såna här sammanhang så vågade inte riktigt ta för mig eller vad man ska säga. Lite senare pratade jag med en trevlig kvinna från grannstaden. Ju längre dagen gick, desto mer pratade jag med de andra kursdeltagarna.

Förmiddagen startade med en hel del korvstoppning, mycket information blev det och jag kommer verkligen inte ihåg allt. Vi alla blev bjudna på lunch av kursledningen så här första dagen. Jag pratade med två undersköterskor som jobbar på IVA nu. Mycket intressant.

Eftermiddagen spenderades med att prata om problembaserat lärande som Linköping använder sig av på högskolan. Trodde inte det skulle vara utbildningsmodellen men det blir spännande. Har aldrig pluggat utefter den metoden så det blir något nytt.

Det jag känner spontant nu är att jag vill ha instuderingsuppfter så jag börja plugga på allvar och förkovra mig. Jag är inte direkt mindre pepp på att komma igång nu. Vill lära mig allt som det bara går! Alla kurser kommer gå parallellt under terminerna förutom examensarbetet så jag blir inte klar med någon kurs förrän i slutet.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 kommentarer

 1. avatar

  Kul att få plugga!
  Problembaserat lärande har jag haft på varenda högskoleutbildning. Både bra och dåligt enl mig. 🙂

  1. avatar

   Det kan jag hålla med om. Mitt största problem tror jag kommer vara att begränsa mig. Vill veta allt liksom…. 😛

 2. avatar
  säger:

  Problembaserad lärande har jag aldrig hört talas om. Googlade och tycker det är toppen. Det är ju så man lär sig. Mera praktik, mindre teori är bara bra tycker jag.
  Hoppas du kommer att stortrivas under utbildningstiden. du behöver i alla fall inte vara rädd att INTE få ett jobb. Tror du har en anställning säkrad innan utbildningen är slut. Lycka till!

  1. avatar

   Ja, jag tror det blir bra när jag kommer in i det.

 3. avatar

  Inte riktigt bekväm jag heller första dagen vid sådana begivenheter men det brukar ju lösa sig.
  Mycket information första dagarna förstår jag, korvstoppning är verkligen rätt ord. 😉

  Ha det bäst nu Hanna.

  1. avatar

   Ja, det ordnade sig. Det är en riktigt bra grupp. 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: