Min dator visar i skrivande stund 35 grader utomhus. Längtan att gå ut är obefintlig måste jag säga. Sitter i mitt hörn i soffan och har precis ätit lunch. Senare idag ska jag dock träna. Med senare menar jag ikväll. Ser verkligen inte fram mot det. Men tänkte precis det, vad gör jag om det är extremt varmt under en fotbollsmatch. Det är ju bara att bita ihop.

Idag hamnade jag i en global undersökning där man undersöker hur människor världen över upplever sin demokratiska frihet. Det är världens största årliga studie som spänner över 53 länder. Studien visar att 54 procent av världens befolkning anser att deras regering begränsade medborgerliga friheter för mycket med sin coronapolitik. I Europa ligger siffran på 49 procent. Däremot så är majoriteten ändå nöjda med hur regeringar handskats med pandemin som helhet.

Jag är inte förvånad över att det är störst missnöje i tex Österrike och Frankrike. Ingen missade väl deras tuffa tag kring att få så många som möjligt att vaccinera sig. Något som jag tycker är anmärkningsvärt är att i tex Kina är människor väldigt nöjda. Är människor verkligen nöjda eller handlar det om rädsla för att säga vad man egentligen tycker? Det är något som vi inte får reda på.

Vill du läsa undersökningen så kan du ladda ned den HÄR. Det är inte en studie som bara behandlar pandemin utan alla områden som rör människors demokratiska rättigheter. Mycket spännande! Ett litet tips om du inte har något att göra.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 kommentarer

  1. […] Demokrati världen över […]

  2. avatar

    Själv har jag omöjligt att förstå hur man vill vara INNE sådana här dagar? :-O Träna är bara att göra. 🙂

    1. avatar

      Jag har så svårt för värmen när det blir så här extremt. Så därför håller jag mig helst inne.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: