Det här är ett fastnålat inlägg. Scrolla ner för att läsa mina senare inlägg!

Slänger ut en öppen fråga. Vem vågar prata om elefanten i rummet?

Aktivt hälsoval: Danmark som första land i världen stänger ned hela vaccinationsprogrammet för covid den 15 maj[1]. Bolette Soborg anser att landet är i en icke akut situation och att viruset inte längre går att stoppa med covid-vaccinerna eller nedstängningar.

Vaccinerade har varit kraftigt överrepresenterade bland nya covid-fall i mer än sju månader i UK data[2]. Denna trend att vaccinerade nu har mer än dubbelt så hög risk som ovaccinerade att bli smittade i alla ålderskategorier i UK data har även visat sig sann i svensk data[3].

Vaccinerade svenskar har under de senaste tio veckorna haft mer än dubbelt så hög risk att drabbas av covid än ovaccinerade.

Denna trend syns genomgående i alla länder som presenterar data med full transparens och uppdelat i grupperna vaccinerade och ovaccinerade.

Även i dansk covid-data[4] har vaccinerade smittats i mycket högre utsträckning än ovaccinerade under en längre tid.

Men de senaste månaderna så har även vaccinerade danskar börjat dyka upp i lika hög utsträckning som, eller i högre utsträckning än vaccinerade per 100 000 invånare på sjukhusen och bland dödstalen för covid.

Danmark som var först med att släppa på alla restriktioner blir nu också först med att stänga ned det nationella vaccinationsprogrammet.

Massvaccination med mRNA-injektioner som aldrig var avsedda att minska smittspridningen mitt under pågående pandemi har tvingat fram effektiva mutationer som numera enkelt tar sig förbi de föråldrade covid-vaccinerna.

Så nu står vi här med en population som på många ställen i västvärlden lider av kroniskt återkommande covid-infektioner bland vaccinerade.

I stället för att skydda riskgrupper under pandemin och låta unga friska personer under 65 skapa en naturlig robust och långsiktig flockimmunitet har vi skapar flock-OAS, en flock med människor med nedsatta och kompromissade immunförsvar mot framtida varianter av covid.

Danmark är modiga och visar vägen, vi får väl se om fler länder och myndigheter vågar följa, så att inte mer skada behöver ske med dessa läckande vaccin med osedvanligt hög riskprofil?

[1] Denmark the first country to halt its Covid vaccination program (cnbc.com)

[2] COVID-19 vaccine weekly surveillance reports (weeks 39 to 17, 2021 to 2022) – GOV.UK (www.gov.uk)

[3] underlag-veckorapport-for-covid-19-v16-2022.xlsx (live.com)

[4] Gennembrud | Covid-19 Dashboard (arcgis.com)

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 kommentarer

 1. avatar

  hm.. vad intressant läsning, kände inte till detta. På jobbet upplever jag att de få som kommer in pga covid är ovaccinerade. sedan har många vaccinerade fått men klarat sig lindrigt

  1. avatar

   Nej man måste söka mycket fakta själv för att få en mer rättvis bild av hur det faktiskt är. Regering/FHM trycker stenhårt på att vaccinera sig är det bästa så ingenting kommer fram som pekar på motsatsen. Huruvida man drabbas hårt eller inte känns nästan som en lottning. Det finns de som vaccinerat sig och blivit rejält sjuka och ovaccinerade som knappt känt av att de varit sjuka. I min närhet är det flera trippelvaccinerade som haft covid medan jag som fortsatt ovaccinerad har klarat mig.

 2. avatar

  Precis! Och så bra och modigt av dig att skriva om detta. Jag har så många människor runt mig som är trippel-vaccinerade och som insjuknat i covid både en och två ggr.

  Ha det gott och heja dig!

  Kramen, Anneli

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: