När du läser det här inlägget så är jag på bio med Alex. Eller så ligger jag och sover. Det beror ju såklart på när du läser mina rader Jag är inte författaren till detta inlägg men har skrivit om den lite grammatiskt för att det ska bli ett bättre flyt då den var skriven med mer ”talspråk”. Varför är det så svårt att använda kommatecken, punkt och stor bokstav? (Eventuella missade kommatecken och så vidare är inte mina missar. ) Texten är skriven med en stor portion ironi men inte desto mindre sann för det. Den här texten hade varit skön att kunna slänga rätt i papperskorgen men tyvärr sammanfattar den rätt bra hur samhället bemött oss som inte velat vaccinera oss, som velat läsa på och bilda sig sin egen uppfattning. Så bered dig på att bli provocerad eller kanske nicka igenkännande. Jag brukar inte dela den här typen av texter. Jag vill ha fakta och seriositet men idag blir det ett undantag. Har du poppat popcorn? Nu kör vi!

Låt oss titta på detta
Först ut : Ta spruta nr 1, då var argumentet att vi måste alla vaccinera oss för att stoppa smittan och skydda de sköra och gamla.
Om du tar din vaccination kommer det stoppa smittan och skydda de utsatta. Vaccinen är godkända säkra och effektiva. Sen knatar alla iväg och tar vaccinet för att stoppa smittan för att skydda de gamla och sköra. Sen spys det galla över de som inte tog vaccinet, de blir anklagade och önskas det ena och det andra av elände. Stolt laddar man ner sin digitala medalj =vaccinpasset och känner sig bättre än de osolidariska, hatobjekt till ovaccinerade .
Ni myser och gnuggar händer när ni får gå ut och röra er men de hemska ovaccinerade får inte tillgång till samhället, rätt åt dom, dom ska minsann få känna av att de inte är accepterade…..
Vadå press säger ni ? Det är väl ingen press, dom har ju valt det själva! Dom kan ju göra som vi eller få konsekvenser! Alltså har dom ett val….. gör som vi eller gör som vi, ser ni ETT accepterat val .
Åh så bra det känns att se ner på dessa mindre värda ovaxxade som smittar .
Nästa alarm ! Oj då , vaccinet skyddar inte så länge som vi trodde, folk har blivit sjuka så ni måste fylla på med en dos till så håller skyddet (eller var det så att det inte skyddade mot att smittas och bli smittad redan då?)
Ni går och tar nästa dos och fortsätter eran känsla om att vara förmer, den bättre människan, fortsätter kalla de som inte tagit vaccinet för idioter och diverse andra kränkande saker men det är okej för de är andra klassens medborgare, det säger ju tom vår statsminister.
Ni vet sådana som får titta på oss välrenomerade, högt uppsatta solidariska medborgare .
Ni vet dom som får stå utanför när vi får göra saker, åh så skönt det känns att veta att man har högre värde .
Vi hatar på dom lite mer, vi går ihop i grupp. Vi önskar dom död och ingen sjukvård, vi begär att de ska stängas in eller bli av med jobben. Ja vadå, dom är ju inte lika bra människor som vi är.
Va? Jaha, skyddar inte andra sprutan ? Måste vi ta en till för att få behålla passen? Okej, skyddar de bara fullt i ca 3 månader? Ingen reagerar på att ni förstaklassens bättre medborgare har sprungit runt i detta livsfarliga virus utan nästan något skydd från 3månader när vaccinets så kallade effekt avtagit i ytterligare 6 månader eftersom vaccinpassen gällde i 9 månader .
Näe, vem bryr sig, det är ju privilegiet att vi tog sprutan ju! Vad hände med den viktiga delen få ner smittan och skydda äldre ? Vart tog fokuset på att viruset är farligt vägen när ni gått i 6 månader utan nästan minsta skydd ?
Vi snackar inte om det, vi tänker inte på det så har det inte hänt och det viktigaste var ju att : vi minsann tagit sprutan #kavla upp ”klick, klick” måste posta bild . Ja ha ! 2 sprutan håller inte länge den heller, ca 3månader . Vi måste alltså fylla på, ja men då gör vi väl det #kavla upp 📸 Tagit 3dje
Ni tar 3dje sprutan och erat spe och spä fortsätter, stolta första klassens medborgare, vi dom bättre .
Nästa händelse : Har vaccinerade smittats där bara vaccinerade fanns? Skyddar inte sprutan mot att smitta och smittas? Men den skyddar ju mot svår sjukdom och död då så… Vad hände med solidaritet, alla skall vaccineras för att stoppa smittan och skydda dom äldre och sköra!? Nu har smittorisken inte samma fokus . Men det har väl aldrig sagts att vi inte smittas eller för vi smittar mindre .. hmm.. Ja så är det.. så sa dom och att det skyddar mot svår sjukdom och död . Vi har ju hela tiden vetat att vi kan smitta och bli sjuka men inte lika mycket, det var ju därför vi tog första sprutan så vi inte skulle smitta våra äldre. Eller hur va det nu ? Oj .. jag menar, vi tog den för att minska risken och äntligen få träffa dom äldre och sköra för vi smittar inte ju. Eller vi smittar mindre och då är det plötsligt riskfritt.

Vi smittar inte lika mycket, det var bara otur att alla som var vaccinerade blev smittade på den där festen när vi smittar mindre för hade vi smittats lika mycket som ni hade fler blivit smittade på den festen ju, inte bara alla .

Va? Har du som är ovaccinerad inte haft covid sen första gången !? Säkert, alla ovaxxade tar ju upp iva så ni ljuger, det vet väl vi bättre än ni. Skriver dom in vaccinerade som ovaccade vid 1 och 2 sprutor +14 dar … Öh… Det där är inte sant, vilka konspirationsteorier……Svarade fhm att det gör dom? Okej ja, men strunt samma, det är ändå så att ovaccinerade tar upp sjukvården, för så är det.
Är det dags för nr 4 .. hmm… Okej, så skyddet har avtagit .Okej smittan ökar ja men klart jag ska ta en till så vi får stopp på smittan….. Hmm….. Hur va det nu, skyddade det mot smitta och mot att bli sjuk!? Strunt samma den skyddar ju mot svår sjukdom och död och hade det inte varit för er antivaxxers så hade smittan inte fortsatt för ni är dom som smittar det säger dom för vi smittar mindre och blir inte lika sjuka. Hur jag vet att jag inte blir lika sjuk ? Dah.. för dom säger det. Kan jag inte veta det för att ingen kan veta hur sjuk man skulle blivit som ovaxxad när man redan är vaxxad . Näe häe … alltså ja orkar inte prata med sån som dig antivaxxer …
Är det något som låter konstigt i att resonera så här ?

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 kommentarer

 1. […] En sammanfattning av ett år med dubbla budskap […]

 2. avatar

  Ingen vet vad som är rätt, och nästan alla gör ändå som ingen vet.
  Vem som vet eller inte vet, vem vet det????.
  Carin

  1. avatar

   Nej i början blir det såklart en hel del ”test and trial”. Och det tycker jag är okej. Önskar dock att man kunde erkänna det som faktiskt har blivit fel. Nu när vi ändå har data som visar på felaktiga påståenden. Att sopa saker och ting under mattan ger jag inte mycket för.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: