Skoldag nummer två, check på den. Jag längtar tills det börjar på allvar. Nu är det mest praktiska detaljer. Vill ha studieuppgifter och börja plugga. Imorgon ska vi prata om lungsjukdomar så jag skulle ju kunna läsa lite ikväll faktiskt.

Vi började dagen med att prata grundläggande om andning. Bra med repetition men inget nytt såklart. På förmiddagen pratade vi även grundläggande om problembaserat lärande. Vi fick ett fall och skulle utgå från undersköterskans roll på akuten. Det finns delade meningar huruvida den här metoden är bra eller inte. Jag har ingen åsikt än. Det ger sig med tiden tänker jag.

Lunchen åt jag utomhus, fick sällskap av en gigantisk geting. Antingen en bålgeting eller en drottning på vift. Jag vet inte. Eftermiddagen handlade om sekretess och LIA:n som ska göras framöver. Lämnade in om tillgodoräknande av kunskaper och istället för att göra fjorton dagar på akuten behöver jag bara göra nio eftersom jag ändå har en del med mig vad gäller vårdhygien. Det blev jag glad över då det underlättar mitt liv en aning. Cyklade hem i solen och nu sitter jag här och berättar om min dag för dig.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 kommentarer

 1. avatar

  PBL funkar säkert bättre då studenterna som ni är vuxna och dessutom redan har erfarenhet från vården. För barn i stora klasser funkar det mycket dåligt tycker jag, särskilt om man behöver mycket tid att processa information och inte kan något om ett område. Det känns irriterande provocerande att påminnas om något som jag tycker var med och försämrade den svenska grundskolan, hehe. För vuxna däremot tror jag det kan vara riktigt bra! Lycka till med skolan! Vad roligt att ha så mycket ny kunskap framför fötterna.

  1. avatar

   Visste inte att man använde PBL med barn. Tänkte på det att det krävs ju ändå lite grundläggande kunskaper för att kunna få igång tankarna åt rätt håll. Känns spontant för svårt för många barn.

 2. avatar

  Heja dig! Så roligt att du är peppad på att plugga. Ha en fin vecka.

  1. avatar

   Ja, jag är verkligen pepp! Helt rätt område för mig.

 3. avatar

  låter som en bra dag av dina skoldagar.
  Ha en fin onsdagskväll.
  Carin

  1. avatar

   Det var en bra dag! 🙂

 4. avatar

  Det är ju riktigt kul att plugga och utveckla sina kunskaper, har själv haft lite funderingar men jag tror jag är för gammal, 53 år redan, vi får väl se, får nog hålla mig till kurser av kortare slag.

  Lycka till med allt nu.

  1. avatar

   Nej, man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt! 😀

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: