Min vardag

Fem en fredag vecka 16: Glad påsk

  1. Hur ser påsken ut för dig i år? Idag långfredag är jag ledig. Vi ska iväg och spela padel med barnen. Resten av helgen ska jag göra något så roligt som att jobba.
  2. Har du något favoritrecept som du alltid lagar till påsk? Nopp, jag firar knappt påsk. Något år har det blivit ett litet minipåskbord. Men det är alltid samma som på julbordet så ingen skillnad alls.
  3. Hur många ägg räknar du med att äta under påsk? Jag har inte planerat något, vi får se.
  4. Har du någon tradition på påsken? Det skulle vara att jobba, haha.
  5. Kommer det förbi några påskkärringar hos dig? Det kom två små flickor igår. De var så söta med sina utklädnader men jag fick dåligt samvete att jag öppnade dörren eftersom jag inte hade en endaste godisbit att ge bort.

De där godisäggen förresten, Anton Berg. Jag undrar så vad de egentligen stoppat i äggen eftersom de är sedan 2015 och fortfarande inte möglat bort….. Bilderna är inte från i år. Jag har inte tagit fram det lilla påskpynt jag har.

Fem en fredag är Elisas veckotema.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Jag har också drömt om att plugga till sjuksköterska men har utbildat mig till specialistundersköterska inom palliativ vård/avancerad omvårdnad och specialistundersköterska i akutsjukvård och intensivvård. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “Fem en fredag vecka 16: Glad påsk

  1. Trist att du jobbar, trist att barnens lek på påsk håller på att försvinna, av olika anledningar. På landet går man fortfarande runt från hus till hus, men det funkar inte lika bra bland flerfamiljshus med portkoder och stängda dörrar. Jag tycker vi dukar fram samma mat oavsett högtid, jul, påsk eller midsommar, sillar och lax och skinka o ägg, haha, ingen större variation, men påskpyntet är dock inte detsamma som julpyntet, det tackar vi för!

  2. Jag är inte heller mycket för att fira påsk. Maten är ju som du säger väldigt lik julmaten, och att dra fram en massa pynt för en långhelg är mest jobbigt. Har ett fåtal pynt till matbordet, och det får räcka.
    Glad Påsk!

  3. Förutom att jag inte jobbar har vi rätt så lika svar på frågorna. Skrattade gott åt äggen som nu alltså har 1+ år på nacken. Det skulle jag kalla för hållbarhet – hahaha!
    Jag gjorde ett liknande test med skivad fullkornsbröd en gång. Det höll i kylskåpet i över ett år. Det möglade inte och blev inte hårt heller. Sedan dess äter jag inga brödskivor som ska rosta längre och nöjer mig med rågbröd och knäcke.
    Önskar dig en trevlig påskhelg trots att du jobbar.

  4. Den här påsken står den lilla lådan med påskpynt längst in i förrådet och påskhelgen firas inte alls. Endast två påsar med Anton Bergs mandelägg har avnjutits i två campingstolar framför TV:n som hänger kvar på väggen…

  5. Här händer inget särskilt under påsken och några påskkärringar existerar inte här i Spanien.
    Vi äter inte något särskilt under påsk heller utan helt vanlig mat.
    Ha en fin fredag.
    Carin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *