

- Hur ser påsken ut för dig i år? Idag långfredag är jag ledig. Vi ska iväg och spela padel med barnen. Resten av helgen ska jag göra något så roligt som att jobba.
- Har du något favoritrecept som du alltid lagar till påsk? Nopp, jag firar knappt påsk. Något år har det blivit ett litet minipåskbord. Men det är alltid samma som på julbordet så ingen skillnad alls.
- Hur många ägg räknar du med att äta under påsk? Jag har inte planerat något, vi får se.
- Har du någon tradition på påsken? Det skulle vara att jobba, haha.
- Kommer det förbi några påskkärringar hos dig? Det kom två små flickor igår. De var så söta med sina utklädnader men jag fick dåligt samvete att jag öppnade dörren eftersom jag inte hade en endaste godisbit att ge bort.
De där godisäggen förresten, Anton Berg. Jag undrar så vad de egentligen stoppat i äggen eftersom de är sedan 2015 och fortfarande inte möglat bort….. Bilderna är inte från i år. Jag har inte tagit fram det lilla påskpynt jag har.
Inte så många som verkar fira påsk mer.
Många jobbar, andra vill bara vila några lediga dagar.
Önskar dig en fin och lugn helg!
Jag brukar vilja jobba påsk få in några extra kronor till sommarsemestern. Önskar dig detsamma.
Trist att du jobbar, trist att barnens lek på påsk håller på att försvinna, av olika anledningar. På landet går man fortfarande runt från hus till hus, men det funkar inte lika bra bland flerfamiljshus med portkoder och stängda dörrar. Jag tycker vi dukar fram samma mat oavsett högtid, jul, påsk eller midsommar, sillar och lax och skinka o ägg, haha, ingen större variation, men påskpyntet är dock inte detsamma som julpyntet, det tackar vi för!
Exakt så är det med maten. Det är samma sak oavsett högtid. Känns väldigt typiskt svenskt.
Jag är inte heller mycket för att fira påsk. Maten är ju som du säger väldigt lik julmaten, och att dra fram en massa pynt för en långhelg är mest jobbigt. Har ett fåtal pynt till matbordet, och det får räcka.
Glad Påsk!
Glad påsk! Till nästa år vill jag nog sätta upp mina hjärtan i syrenen. Vi får väl se om jag kommer ihåg det, haha.
Förutom att jag inte jobbar har vi rätt så lika svar på frågorna. Skrattade gott åt äggen som nu alltså har 1+ år på nacken. Det skulle jag kalla för hållbarhet – hahaha!
Jag gjorde ett liknande test med skivad fullkornsbröd en gång. Det höll i kylskåpet i över ett år. Det möglade inte och blev inte hårt heller. Sedan dess äter jag inga brödskivor som ska rosta längre och nöjer mig med rågbröd och knäcke.
Önskar dig en trevlig påskhelg trots att du jobbar.
Det är lite läskigt det där med maten. Vad är det vi egentligen stoppar i oss?
Så påskfint du gjort, roligt att du fick besök av några påskkärringar, det tillhör inte vanligheterna längre…
Ha en fin helg!
Ja det var roligt. Synd bara att vi inte hade något godis åt dom.
Önskar dig en trevlig fredag och en bra jobbhelg!
Önskar dig detsamma!
Den här påsken står den lilla lådan med påskpynt längst in i förrådet och påskhelgen firas inte alls. Endast två påsar med Anton Bergs mandelägg har avnjutits i två campingstolar framför TV:n som hänger kvar på väggen…
Det är lika här fast i mitt fall ligger påskpyntet längst ner i en byrå i hallen.
Här händer inget särskilt under påsken och några påskkärringar existerar inte här i Spanien.
Vi äter inte något särskilt under påsk heller utan helt vanlig mat.
Ha en fin fredag.
Carin
Kan tänka mig att påskfirandet ser annorlunda ut i olika länder.
Klart du ska sätta upp dina påskhjärtan i syrenen, vi har firat alla traditioner när barnen små.
Ja, jag tänker att det är en trevlig idé.