5 december 2023

Från Sjuksköterskeuppropet

Idag vill jag dela en tänkvärd text från sjuksköterskeuppropet.

”Det är lättare att lura människor om desinformationen kommer från läkare och sjuksköterskor”

Denna kommentarer fick vi nyligen av någon som tycker att vi i Sjuksköterskeuppropet (samt Läkaruppropet) sprider desinformation och att det är problematiskt för då kanske människor tror på oss eftersom vi ju är vårdpersonal.

Kommentaren var på många vis huvudet på spiken! För den massformering som hälso- och sjukvården utsatts för av politiker, myndigheter och media gör att den bidrar till att sprida en viss enkelriktad information till människor vars tillit till vården är stor och som räknar med att den vill deras bästa. Det vi i Sjuksköterskeuppropet försöker göra är att belysa just detta problem och gör allt som står i vår makt för att få fram så korrekt information som möjligt till svenska folket avseende allt som rör Covid-19.

Vi tror dock inte att de människor som arbetar inom den allmänna hälso- och sjukvården vill människor illa, tvärtom. De är ju våra älskade kollegor och flertalet av oss arbetar också där sida vid sida med dem! Men om majoriteten av de människor som jobbar inom vården blivit lurade och/eller bara följer direktiv uppifrån utan att ifrågasätta den vård som ges, kan människor då verkligen lita på sjukvården? Kan vi lita på att dess agerande genom hela ”pandemin” varit den bästa och givits utifrån medicinskt korrekta grunder?

Vad skulle det innebära om sjukvården blivit grundlurad under dessa två år? Vad skulle hända om PCR- och antigentesterna avskrivs som diagnostiska instrument och om antalet smittade därmed inte är korrekt?
Vad skulle det innebära om sjukvården undanhållits förebyggande/botande behandlingsmetoder och läkemedel, inte bara kopplat till Covid-19 utan även vad gäller andra sjukdomar/tillstånd? Eller om all censurerad information, forskning och varningar, bl a kopplat till Covid-injektionerna, från dedikerade forskare/läkare nådde ut i allmän media? Vilka konsekvenser skulle det få om fler inom vården och även patienter började ifrågasätta sjukvårdssystemet, de krafter och intressen detta styrs av och kanske upptäckt samma oegentligheter som vi gjort?

En sak är säker: läkemedelsindustrin, politiker och myndigheter har ett fast grepp om det sedan länge uppbyggda sjukvårdssystemet, ett system som innefattar alltifrån utbildningar, forskning, behandlingsmetoder till själva arbetet på golvet. Har myndigheter och politiker en historia av att alltid tala sanning eller har de ljugit förr? Hämtar dessa sina direktiv från andra högre instanser och vilka är de isåfall? Förekommer det jäv- och maktintressen inom ämnet folkhälsa både i vårt land och globalt?
Detta är viktiga frågor att ställa sig.

För människor har farit och far illa och kommer att fortsätta att ta skada om inget förändras, av bl a restriktioner, undanhållande av behandling och injicering av, i detta fallet, skadlig mrna-teknik.
Vad mer kan hända inom ramarna för hälso- och sjukvården, som kanske inte är för patientens bästa, om vi bara lyder order uppifrån?

Vi som vårdpersonal är enligt de etiska värdegrunderna ålagda att reflektera, analysera, våga ifrågasätta och ha modet att lyfta upp felaktigheter i ljuset om vi märker att patienter far illa. Det är det vi gör nu! Vi ska vara de nålsögon och säkerhetsventiler som vård och behandlingsmetoder passerar igenom över till patienten. Och dessa nålsögon är vi stolta över att vara!

Besök gärna vår hemsida, https://sjukskoterskeuppropet.se/
Där finns vår deklaration som ni gärna får skriva under och dela 💚

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: