2 oktober 2023

Inte så pk kanske men nog så viktigt att prata om

Jag läste Claras senaste hälsoinlägg. Hon skriver om hur hon ska ge kroppen god och bra mat och hur hon kan underlätta för sig själv för att få till bra matrutiner. Jag läser alltid kommentarerna och den här gången blev jag förvånad över hur ett par av läsarna reagerat. Jag tycker det låter som ett bra och sunt tänk. Unna sig och kroppen bra mat men också tycka att det är okej att inte alltid vara så ”duktig”. Är det inte lite av problemet idag att det är tar lite mer tid att alltid slänga ihop en god och hälsosam middag? Det är så enkelt och smidigt att koka pasta och steka köttbullar. Eller ta hem en pizza. Att underlätta i vardagen känns som ett bra recept för att få till bra rutiner.

Personligen tycker jag att ord som “unna” och “sköta mig” är knepiga, så jag använder mig inte av dem i kost- eller träningssammanhang. Även termen “bra mat” tycker jag känns skavig.

Men det intressanta med språk är ju att ord har olika associationer och konnotationer för olika människor. Och det är ju din blogg 😛

Är det inte lite konstigt att det generellt ses som ”skavigt” att unna sig bra mat men helt okej att unna sig godis, vin och annat snask? Har vi inte kommit fel någonstans på vägen när människor tycker det är fel och överdrivet att vilja ta hand om sig själv? Nåde den som dessutom vågar skriva om det i sin blogg. Då bidrar man kanske till hälsohets och någon annan blir triggad.

Och även om det inte är politiskt korrekt att tycka det så finns det mat som är bra för vår hälsa och mat som bevisligen inte är det. Mat som orsakar ohälsa på lång sikt. Jag tycker snarare att man borde bli bättre på att ta hand om sig själv. Inte vara extrem såklart och ha nolltolerans men att ändå mestadels äta bra mat. Vi har bara en kropp och den tycker jag man ska vara rädd om.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

2 tankar på “Inte så pk kanske men nog så viktigt att prata om

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: