Godmorgon!

Jag var så trött när jag vaknade. Utnyttjade lite flex och gick hem tidigare men har ändå sovit katastrofdåligt. Jag piggnade dock snabbt till för fick telefonsamtal av matchtillsättaren och han behöver lite hjälp med en pojkar 17-match. Så jag ska åka iväg om en stund. Först frukost och sedan nocco. Sen ska jag ut i regnet.

I vintras sökte jag en specialistutbildning inom akutvård och intensivvård. Jag fick tidigare i veckan antagningsbeskedet att jag var sjätte reserv. Ärligt talat så var lite bitter över det faktumet. När jag öppnade min mail nu fick jag dock det glädjande beskedet att jag blivit antagen.

Till nästa år har regionen beslutat sig för att satsa på undersköterskor. På samma sätt som sjusköterskor kan få en betald specialistutbildning, dvs jobba 50% och plugga 50% och ändå få heltidslönen kommer undersköterskor att från och med nästa år få samma möjlighet. Så du förstår att jag nu velar med att tacka ja eller inte. Jag vill ju plugga nu samtidigt som möjlighjeten att få utbildningen betald lockar otroligt mycket. Jag funderar även över hur mycket större konkurrensen kommer vara nästa år om platserna. Jag har en vecka på mig att bestämma mig. Hur hade du gjort?

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 kommentarer

 1. avatar

  Grattis!
  Knepig situation men jag hade nog hoppat på nu! Vem vet hur det är nästa år? De har ju lovat en massa grejer förr som sen inte blir av…

  1. avatar

   Jag tänker också lite så. Dessutom så är det ju nu jag vill plugga. Inte sen.

 2. avatar

  Klart du ska gå utbildningen, särskilt om du får jobba 50% och plugga 50% och får betalat för heltid. Det är en bra deal. Sen är det ju kul att plugga (fast jag är ju kanske lite ”konstig” i det fallet)
  Hoppas regnet ger sig när du ska ut, här har vi sol!

  1. avatar

   Jag menar gå den nu när jag inte får jobba 50% och plugga 50% på ”regionens bekostnad” eller skjuta upp till nästa år när jag kan få utbildningen betald.

   1. avatar

    Då ska vi se om det går att svara nu eller om dem fortfarande säger att jag kommenterar i för hög fart… eller så har stackars du fått typ 10 likadana kommentarer… Jag skulle säga:
    Jaha… jag läste lite snabbt.. jag skulle ändå tacka ja och börja. Skulle det bli för jobbigt får man hoppa av. Eller så får du ”deala” med chefen, för vem vet?

    1. avatar

     Haha, nej det blev inga tio kommentarer. Tänker också tanken om jag framöver kan deala lite med chefen…..

  2. avatar

   Jag tycker också om att plugga. Kommer säkert vilja plugga mer framöver….

 3. avatar

  Grattis, och det låter ju toppen om du får jobba 50% och plugga detsamma.
  Hoppas regnet har upphört tills du ska döma fotboll.

  1. avatar

   Ja det vore toppen men det får jag nog inte nu utan det är ju först till nästa år….

 4. avatar

  Stort grattis till att du kom in! Men vilket dilemma du hamnat i, vet inte riktigt vad jag själv skulle valt att göra. Men spontant känns det som att jag väntat med att plugga tills jag kunnat plugga med lön…

  1. avatar

   Ja det är helt klart det bästa egentligen. Men då måste jag ju vänta ett år till och det är nu jag vill plugga inte sen.

 5. avatar

  Vad roligt att du blev lite piggare av mejlet kul att du kom in stort grattis ♥️ inte så kul att det regnar när man ska stå.ute länge

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: