Jag läste något så knäppt häromdagen. Vetenskapsrådet har gett 4,5 miljoner kronor till en grupp vid Linnéuniversitetet som ska forska i att ”tänka som ett troll.” Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, finns det inte betydligt viktigare områden att forska på än fantasifigurer? Jag tycker att nivån är låg och jag förstår inte hur projektet blivit godkänt.

Konstgruppen tillhör Linnéuniversitetet så det finns ändå någon sorts seriositet bakom forskningen och fokus verkar vara miljön. Spontant tänker jag dock att det är ett aprilskämt. Av allt man kan forska på så väljer man ett fantasifokus, väljer att forska på figurer som inte ens finns. Jag funderar på om det är regeringen som ger bidrag till Vetenskapsrådet. Känns tryggt att veta att mina skattepengar isånafall går till hittepåprojekt som jag har svårt att tro har någon egentlig betydelse. Men jag vet inte, de kanske kommer till helt fantastiska slutsatser och löser alla klimatproblem på kuppen. Känns dock som att det redan finns mycket forskning på hur man kan leva klimatsmart och dra ner på sin påverkan på naturen utan att blanda in trollen. Personligen ser jag tillräckligt av den varan på sociala medier

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: