5 december 2023

När ska vi prata om elefanten i rummet?

Scrolla vidare om du är jättetrött på pandemiprat.

Vi är många som går och väntar på olika grejer från våra makthavare, jag är en av dom. Jag väntar på att vaccinskadade ska få upprättelse. Jag väntar på att våra makthavare ska göra en ordentlig utredning av vaccinets effekt och alla biverkningar som inkommit innan det rekommenderas fler doser Jag väntar på en ursäkt från våra politiker för att de bidragit till en hätsk stämning mot oss som läst på och fattat ett annat beslut än förväntat. Som vågat vänta och ha is i magen.

När ska ni ta ert ansvar? Jag blir ledsen, frustrerad och på riktigt bekymrad över hur ni agerar och behandlar människor i detta?

Ni uppmanar oss ta ett vaccin som uppenbarligen inte hjälper.

Ni vill att vi tar boosters och påfyllning, men ni har ingen aning om hur det påverkar våra kroppar varken direkt när vi tar dom, eller hur det påverkar ung som gammal i det långa loppet. Och ni verkar inte bry er om konsekvenserna av biverkningarna som bara ökar.

Smitta sprids och vi blir smittade även om vi vaccineras. Flockimmunitet och naturlig immunitet verkar ni inte ha någon koll på alls. Eller ens diskutera, utan viktigt att vi alla vaccineras… det är liksom ert mantra.

Läser ni några studier som görs? Eller läser ni på något om de biverkningar som vaccinet ger?

”Kommer ni ihåg hur politikerna ljög för oss under pandemin? Under 30 års tid har de monterat ned vår välfärd och antalet IVA-platser så till den grad att Sverige har minst platser i Europa. Dessa personer bär dessutom yttersta ansvaret för att tusentals gamla dog på våra äldreboenden. Och de dog inte bara i onödan utan i ensamhet, helt isolerade från omvärlden. Men i landet med mycket brunsås och lite ryggrad kvävdes givetvis debatten fort trots ivo-anmälningar om grava missförhållanden. Det är så våra sk journalister jobbar, statens arme av lydiga marionetter.

Dessa politiker fick även underbetald sjukvårdspersonal att vända sin ilska mot oss, kommer ni ihåg hetsen och hatet? De gick på oss ovaccinerade i stället för att vända kritik och ilska mot politikerna som orsakat kaoset inom sjukvården. Och nu negligerar staten alla vaccinskador. Låter försäkringsbolagen blåsa de sjuka. Förminskar riskerna med injektionerna och hetsar ytterligare sprutor på våra äldre.

När de vaccinerade insåg att de smittar varandra, när de märkte att den tredje sprutan inte hjälpte, när de blev sjuka av sprutan och inte heller den femte kommer hjälpa längre än några månader kommer folk bli väldigt arga och de kommer vilja hitta en syndabock. Jag hoppas då att de kommer rikta sin ilska mot regering, media och myndigheter. För en sak kan jag lova er: det kommer ett nytt virus.”

Teresa Tess Anicic

Men en seriös fråga. När ska vi börja prata om det som inte blev så bra? Journalister börjar lyfta studier och debattartiklar som inte är till pandemihanteringens fördel. Men när ska våra folkvalda politiker börja prata om samma sak? När ska de överge sitt mantra om att vaccinet är det absolut bästa sättet. Vi är många som avvaktat, inte tagit någon spruta och hållt oss friska. Så varför denna hets? Framförallt när det finns många studier som hittar stora nackdelar med vald strategi. Som inte lovar guld och gröna skogar.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

6 tankar på “När ska vi prata om elefanten i rummet?

  1. Pingback: HANNAS KRYPIN
  2. Pingback: HANNAS KRYPIN
  3. Ja du, när??? När någon i deras egen närhet drabbas? När ”folket” säger ifrån? När vi på golvet säger ifrån? (Tyvärr verkar ju de flesta inom vården vara ruskigt hjärntvättade…)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: