…… Som blev till ett morgoninlägg. När du läser det här inlägget så ligger jag så skönt och sover efter nattpasset. Jag har fått semester och har nu fyra veckor av härlig ledighet framför mig. Officiellt startar semestern dock på måndag, den här veckan har jag lagt in ett antal vetodagar och jag kommer inte svara i telefon om det ringer en massa konstiga nummer som jag inte känner igen. Det gör jag förvisso inte annars heller. Brukar tänka att om det är viktigt så pratar personen in ett meddelande till mig. Telefonförsäljare ringer ofta till mig och de ringer alltid på mobilnummer. Det stör mig en aning faktiskt.

När jag kom hem från jobbet kikade jag som vanligt på mina pioner, de blommar mer och mer för varje dag som går. Jag njuter allt jag kan för de blommar över så snabbt. Sen fick jag lite ont i magen när jag kikade till ödlorna för jag hittade inte Saga först. Sen visade det sig att hon klättrat upp i krukväxten.

Jag läste en länk som gjorde mig så upprörd då det är en myndighet som far med osanning. Ja, det är provocerande av mig att påstå att de far med osanning men det är faktiskt precis så det är. Jag har skrivit några väl valda ord kring det men du kommer få läsa mer om det i min söndagslista som kommer på bloggen på söndag. Jag kokar på riktigt när jag tänker på det här. Idag tänkte jag dock skriva om lite annat smått och gott som jag funderat över.

Jag funderar en hel del kring det här att jobba som sjuksköterska. Vill jag verkligen det eller handlar det mer om att jag vill göra allt som en sjuksköterska får göra? På mitt jobb delegerar sköterskorna det mesta som de får och kan till oss undersköterskor. Vill jag verkligen vara den som sitter mest vid datorn och dokumenterar eller vill jag ha patientkontakten? Men jag är lite ambivalent för samtidigt tycker jag att det borde finnas en gräddfil (fel ord egentligen men kommer inte på något annat ord för samma sak) för de som jobbat länge och vill utiblda sig vidare. Det är rätt så stor skillnad på en person som kommer direkt till sjuksköterskeutbildningen utan någon som helst vårderfarenhet jämfört med en person som jobbat i x antal år och dessutom har specialistutbildning i ruggsäcken. Tycker allt att det borde finnas någon form av möjlighet att validera sina kunskaper till viss del.

Det är inte normalt att unga dör av hjärtstopp. Händer det inte lite för ofta nu? Samma sak med alla idrottsmän som får hjärtstopp. Eller är det att det uppmärksammas på ett annat sätt? Hur vågar man hävda att vaccinet är så säkert och inte står bakom alla konstiga sjukdomar och dödsfall? Det kanske verkligen är så att människor ”bara” haft maximal otur men innan man verkligen vet borde man göra en ordentlig utredning och verkligen utesluta vaccinet som orsak. Innan detta är gjort kan man varken säga bu eller bä.

Igår morse efter nattjobbet så åt vi frukost på McDonalds och efter det så tvättade vi bilen i väntan på att det skulle bli dags att lämna ena bilen på verkstan för lite oljebyte och kontroller. Men när maskinen började spola vatten på bilen fick jag lite assocciationer till en film jag såg för några år sedan med en kvinna som drunknar i bilen på grund av att takluckan inte gick att stänga. Rimligt? Nja men jag kom att tänka på den scenen när vi satt där i bilen och väntade. Final destination hette filmen men kommer inte ihåg vilken i ordningen. Det finns ett gäng av de där filmerna.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 kommentarer

  1. avatar

    Håller verkligen med dig. Jag är ju rätt ny på egen men igår fick mitt inlägg över 800 besökare och det är så kul.
    Jag fattar inte alla funktioner heller. Men slipper allt strul med nouw och det är värt det. Kram

    1. avatar

      Upptäcker nya funktioner nästan varje dag. Kul ju hur man verkligen kan jobba med sina inlägg.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: