5 december 2023

Onödigt vetande

 1. Bananer är bär, medan jordgubbar inte är det. Jordgubbar tillhör gruppen stenfrukter.
 2. Honung fördärvas aldrig. Arkeologer har faktiskt hittat ätbar honung i gamla egyptiska gravar.
 3. En studie från 2009 fann att getter kan känna igen och reagera på bilder av olika människor, särskilt de som de har haft positiva interaktioner med.
 4. Människor och giraffer har lika många halskotor – sju.
 5. Regnbågar är egentligen en full cirkel, men vi ser oftast bara en halv cirkel eftersom marken blockerar den nedre halvan. Om man står på ett berg ser man hela cirkeln.
 6. Tomater är botaniskt sett frukter, men de klassificeras ofta som grönsaker i matlagningssammanhang.
 7. En diamant är det hårdaste ämnet som finns på jorden, men det är också bräckligt och kan krossas om det slås på en viss punkt.
 8. Coca-Cola ursprungligen innehöll kokain, men inte längre. Coca-Cola började tillverkas i slutet av 1800-talet i USA. Man gjorde det först som en mixtur att ta teskedsvis blandad med vatten. I ursprungsreceptet ingick det koffein från kolanöten och kokain från cokablad.
 9. Katter har cirka 30 muskler i varje öra, vilket gör dem otroligt smidiga när de rör sina öron.
 10. Det tar åtta minuter och 19 sekunder för solljus att nå jorden.
 11. På Venus regnar det svavelsyra.
 12. Man kan inte nysa med ögonen öppna då det är fysiologiskt omöjligt. Vid en nysning så drar musklerna i dina ögonlock ihop sig för att skydda dina ögon från den luft som pressas ut.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

2 tankar på “Onödigt vetande

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: