Det blev höst direkt! Från ena minuten till den andra blev det dessutom kolsvart. Så känns det och jag är inte redo för mörkret! Ikväll fick jag mess av mamma att hon hört att de senaste 24 timmarna har det kommit lika mycket regn som under två augustimånader. Och det kan jag tänka mig, det har verkligen regnat mycket. Som att himlen fullkomligt vred om alla kranar på fullt direkt.

Förmiddagen spenderades med skolböckerna. Läst en massa om lunginflammation hos både vuxna och barn. Fina ord som ”alveolär ventilation” och ”diffusionsrubbning” snurrar runt i huvudet. Fattar ingenting av formeln man använder sig av för att beräkna den alveolära ventilationen men tänker att det ger sig med tiden. Eller så väljer jag att inte lära mig just den. Det är ju fördelen med problembaserat lärande. Jag kan välja hur mycket jag grottar ner mig i varje bit. Kruxet är att välja bort rätt grejer…..

UPPDATERAT: Hittade en bra länk för alveolär ventilation och det var ju inte alls särskilt svårt. Tänk så bra det kan arta sig.

Tänkte avsluta med en bildserie och några tänkvärda rader. Läs och begrunda.

När världen ter sig mörk är vi nog många som instinktivt känner att vi måste kämpa mot världens ondska, ignorans och dumhet för att skapa en bättre värld. Men kanske det är mer konstruktivt att sluta ”kämpa mot” och istället förkroppsliga den förändring vi vill se i världen? Eller som någon sa:

”Ljus är för mörkret vad kärlek är för rädslan; i närvaro av den ena försvinner den andra.” – Marianne Williamson

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 kommentarer

 1. avatar

  Bra seriestrip!
  Ang diffusionsrubbningar så är det inte heller så svårt men tror du hittat det! (?)

 2. avatar

  Här har det också regnat en hel del och nu känns det verkligen som höst. Kramis <3

  1. avatar

   Jag håller med. Det gick fort när det väl vände.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: