Det är sista juli idag. Ytterligare en sommarmånad har gått. Är det inte galet hur fort det går? Vintern får gärna forta sig lite men sommaren vill jag ska gå lite långsammare. Det är varmt så kort tid i förhållande till hur länge det är kallt. Så känns det iallafall. Jag har haft en lugn helg på jobbet, det varierar verkligen från ena dagen till den andra. Mina planer för kvällen: fotboll, träning och tacosmys.

Känsla: Trött men annars mår jag bra.

Väder: I början av veckan kändes det som höst. Det är slutet på juli men det känns inte som sommar. Hade jag haft semester nu så hade jag varit lite bitter över vädret. Jag vill inte ha över trettio grader dock, 20-25 räcker gott.

Köp: Jag kan ha beställt en till tröja från Stronger. Kunde inte låta bli när den kostade mindre än halva priset. Men nu är det nog med shoppandet för den här sommaren. Just det, det bev ett vitt linne med från samma märke.

Veckans varför: Varför ska man uppmuntra människor till stillasittande? Är vi inte tillräckligt inaktiva ändå? Läs mer hos Piggelina

Träning:

Måndag: Vila

Tisdag: 4 kilometer lufs i skogen.

Onsdag: Vila

Torsdag: 26 kilometer cykling och dryga 8 kilometer löpning.

Fredag: Vila

Lördag: Cyklat till och från jobbet

Söndag: I skrivande stund ingenting än men något ska det bli. Blir på löpbandet och samtidigt kolla på finalen i fotbolls-EM.

Mina positiva från veckan:

 • Delegering PVK – ✅✅✅
 • Mysigt med bio med Alex. Vi såg den sista Jurassic World-filmen. Vi tyckte båda två att den var bra men att de första tre filmerna är nötter.
 • Lek och bus med barnen i badet.
 • Jag har känt mig glad.

Ett tänkvärt citat: Precis så är det! Jag har inget att vinna på att lyfta studier och tankar kring massvaccineringen och hanteringen av biverkningar med mera. Tvärtom!

Veckans länkar:

Läkartidningen berättar om en studie som visar att t-celler finns kvar 20 månader efter genomgången covidinfektion.

Varför blir experterna förvånade?

Ny studie visar att ovaccinerade smittar kortare tid jämfört med vaccinerade och personer som också tagit sina boosterdoser.

Bästa citatet:
Från Läkaruppropet angående studien ovan.

En svensk studie bekräftar att grundläggande immunologi fungerar även för covid-19 och ger en överlägsen immunitet jämfört med vaccinen för att den är bredare. Sjukvårdspersonal i Sverige har följts i 20 månader efter covidinfektion, och har fortfarande höga nivåer av TH1-celler, som är mycket viktiga för immunförsvaret. Det skyddar inte hundraprocentigt mot ny infektion, men gör att en ny infektion blir mildare.

Folkhälsomyndigheten kan således fortsätta använda samma slogan, dock något modifierad:

”Vaccinera dig inte, för det är stor risk att du får allvarliga biverkningar, men var inte orolig för att bli smittad av den mildare varianten av viruset som nu cirkulerar, för genomgången infektion skyddar garanterat mot allvarlig sjukdom och död.”

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 kommentarer

 1. avatar
  Carro säger:

  Vad fin du är Hanna! Ser så frisk, lycklig och hälsosam ut ☺️

  1. avatar

   Tack rara du!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: