Godmorgon! Vilket oväder det blev igår, det blixtrade och det dundrade och regnet öste ner. Det har i princip regnat till och från hela natten. Välkommet regn måste jag säga och åskan är också välkommen för att rensa bort det klibbiga i luften. Det åskar faktiskt nu på morgonen hör jag så bäst att stänga altandörren. Sitter i köket och bloggar eftersom jag tänkte sätta mig med plugget när jag är klar med veckans söndagslista. Himlen är verkligen grå och det är inte riktigt ljust än. Undrar om det kommer bli det eller om det är en sån här dag som liksom aldrig vaknar.

Känsla: Många tankar kring plugget. Jag är pepp och glad att äntligen få komma igång. Samtidigt slås jag av att det kommer bli allt annat än lätt. Jag har verkligen valt rätt, kände det med hela kroppen när lärarna pratade om allt som jag och de andra kurskamraterna ska få lära oss.
Väder: Sol och värme och det vackra vädret avslutades med ett riktigt åskoväder.

Köp: Jag har beställt två böcker till skolan. Jag kan gå till bibilioteket och använda nätet som källa men jag gillar att äga min studielitteratur. Böcker som jag använde när jag pluggade till specialist inom palliativ vård bläddrar jag fortfarande i vid behov.

Låt: Betty Who, I love you always forever

Träning:

Måndag: jag sprang intervaller: 6*300+200

Tisdag: Cyklade till och från skolan, 26 kilometer

Onsdag: Cyklade till och från skolan.

Torsdag: Vila

Fredag: Vila

Lördag- Rejsade fem kilometer, sprang på 26,09 och det är den snabbaste femman i år. Mitt personbästa ligger på 25 minuter som varit ett mål under många år men det sprang i höstas.

Söndag: Idag skulle jag dömt fotboll men den blev inställd så behöver springa något senare med. Om det slutar åska vill säga. Ge mig ut i åskan om jag inte måste gör jag inte.
Veckans tänkvärda:

Fundering: Vad menas med att rösta rätt egentligen? Det som känns rätt i magen för mig kanske känns helfel för någon annan och vi har olika sätt att se på saker. Vem bestämmer vad som är rätt? Det som den stora massan tycker är rätt?
Bilder från veckan:

Mina positiva från veckan:

 • Kul att få komma igång med skolan!
 • Det var väldans trevligt att spela minigolf tillsammans med familjen.
 • Kul att få känna mig snabb på fem kilometer igen.
 • Jag har hamnat i en bra klass där jag kommer få lära mig massor av andras erfarenheter.
 • Att mina två intensiva veckor med mycket jobb och plugg inte blev så hemskt jobbiga ändå som jag trodde.

Veckans bästa: Att läkaren från IVA berättade att hon är allergisk mot när man pratar om att man ”bara” är undersköterska. Det är verkligen inte så bara..

En reflektion: Jag läste något så sorgligt i tidningen i veckan. En person gjorde ett självmordsförsök på psykakuten. Personen blev svårt skadad men överlevde. Det jag då tänkte på är att det är fler personer som dör på grund av självmord än i trafiken. Tänk om en del av pengarna som läggs på att bygga säkrare vägar kunde läggas på psykiatrin. Vi har ingen nollvision vad gäller människor som mår dåligt. Det är sorgligt och något att arbeta med!

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 kommentarer

 1. avatar

  Så kul att du börjar plugga! Vi skulle inte klara oss utan uskorna, ni är bäst!
  Lycka till med plugget!
  Kram

  1. avatar

   Tack för fin kommentar! Jag tänker ofta det, utan mig som uska skulle sköterskorna behöva vara många fler….

 2. avatar

  En blandad vecka som du haft.
  Såg att Östergötland hade drabbats av regnet som kommit.
  Ha en bra söndag.
  Carin

  1. avatar

   Ja, två månaders regn på ett dygn….

 3. avatar

  Regnet behövs ju helt klart och åskan brukar rensa den klibbiga luften. Dock är jag glad för att vi slapp åskan under gårdagens tävlingar.
  Spännande med studierna!

  1. avatar

   Det var tur åskan höll sig undan. När man ska vara ute vill man inte ha dåligt väder.

 4. avatar

  Trevligt att läsa om din vecka … verkligen fullt upp!
  Håller absolut med både ang. undersköterskor och psykiatrin. Skrämmande att så många inte orkar … och inte får den hjälp de behöver och förtjänar.

  1. avatar

   Det är fruktansvärt. Får ont i hjärtat när jag tänker på det….

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: