2 oktober 2023

Tankar kring första skolveckan

Hela veckan har jag varit så pepp över att skolan dragit igång. Har längtat efter att få uppgifterna och bara starta. Jag är van vid att få direkta direktiv när jag pluggar, tänk direktiv av typen ”läs sida x-y och svara på frågorna”. Nu har jag inte ens en given bok att ta information ifrån utan jag kommer få leta upp precis rubbet. Det är ett helt nytt sätt att plugga på för mig. Jag är dock på det klara med att det här är en utbildning som kommer passa mig som handen i handsken.

Idag slog det mig att nu under två års tid kommer jag inte vara ledig när jag slutat jobbet för dagen. När jag kommer hem måste jag ta tag i skolan. Leta information och läsa på så jag verkligen kan titulera mig specialist sedan. Känns tufft såklart nu innan jag kommit igång och vet hur jag ska lägga upp mina uppgifter.

Den första uppgiften är iallafall rätt enkel. Jag ska berätta lite kort om ”jobb-Hanna” och varför jag valt den här utbildningen och lite kring tidigare erfarenheter. Den tänkte jag ta tag i bara jag skrivit klart det här inlägget. Nästa steg blir att strukturera upp uppgifterna. Det som gör det lite klurigt är att vi ska utgå från ett patientfall och det rent maskintekniska som är en stor del av utbildningen. Några av uppgifterna kan jag göra först när jag är ute på praktik på postop och akuten.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: