25 mars 2023

Tankar kring lopp

Godmorgon säger jag fast det är över lunchdags, jag har sovit alldeles för lite efter nattpasset, högst medvetet dock eftersom jag inte ska tillbaka till jobbet i natt. Mitt huvud känns som fluffig bomull. Nu har barnen fått sommarlov, så härligt ju, jag vill också få gå på sommarlov. Fast lite känns det som semester eftersom jag jobbar bara måndag och tisdag natt och sedan går jag på ledighet. Som jag längtar!

I sommar ska vi åka ner till Öland och springa Victorialoppet igen. Det längtar jag verkligen efter att få göra. Vi sprang loppet fem år på rad innan covid kom och ställde allt på ända. Mitt mål i år blir att springa snabbare än vad jag gjorde mitt sämsta år 2019. Då sprang jag på dryga 52 minuter, det är alldeles för sakta även om det gett en mil på under timmen så var det fortfarande för långsamt för att jag skulle känna mig nöjd. Det var året jag åt ketogen kost och försökte lära kroppen att springa på fett och inte kolhydrater. Det var verkligen ett tufft år träningsmässigt och jag vet inte om jag egentligen kommit tillbaka ordentligt till min forna form. Jag saknar min form som jag var i 2018. Sprang inte mitt snabbaste Victorialopp då men min form var verkligen outstanding. Vill tillbaka till det! 2018 sprang vi både byrundan, Karhu run och Victorialoppet, tre lopp inom en vecka. Idag pratade vi om ifall vi skulle göra det i år igen eller inte.

2019 sprang jag ett lopp på Gotland förresten, viruddenloppet. Det har jag sprungit två gånger, en gång 2013 med. Ett mycket fint och mysigt lopp att springa.

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

17 tankar på “Tankar kring lopp

 1. Kul att ha något gemensamt att göra du & din man 😊. Jag har aldrig förstått mig på att springa. Men andra förstår sig inte på spinning, så ☺️.
  Hoppas att Viktoria loppet går bra. Att du är nöjd efteråt. Lycka till! 🤗😘

 2. Roligt att ni ska ner till Öland och springa victoria loppet. Själv har jag gått blodmomloppet flera gånger och gått vårruset en gång. Känner igen det där att huvet är som bomull när man sovit för lite.

 3. Åh så härligt att ni ska åka till Öland i sommar! Det låter kul att springa Victorialoppet, och extra kul efter den långa covidtiden. Ja ibland kan man sakna sin forna form vet jag av erfarenhet. Men det kanske går bättre än du tror😄

 4. Min son ska springa runofhope , och brukar även springa midnattsloppet han älskar löpning. Själv kan jag inte springa längre efter en olycka. Men jag hoppas loppet kommer gå bra för dig och att du kan få en tid du blir nöjd över. Kram

  1. För att jag känner att jag inte har samma klipp i steget och jag springer inte på samma kilometertider som då på träning. Jag kan förändra en hel del vad gäller min träning. Framförallt måste jag sluta springa på löpband den här tiden på året och så måste jag få in mer styrketräning.

   1. Låter som en bra plan! Löpband är bra när det är halt ute eller möjligtvis skitkallt men annars… Nja… Det ÄR enklare att springa på band och stor skillnad mot att springa ute.
    Om du jämför hur du tränade då kommer du kanske också se att det är skillnad?

    Styrketräning är nödvändigt! Du är fortfarande hyfsat ung men vi kvinnor måste verkligen! Tungt! Två ggr/v.
    Testa! 🙂

    1. Om jag ska rannsaka mig själv så sprang jag mindre på löpband då när jag upplevde min form bättre. Då blev det bara löpband på vintern.

 5. Förr sprang jag alltid vårruset och sprang även något som hette höstmilen.
  Gjorde klassikern som Friskis och Svettis hade 3 gånger med.
  Nu springer jag inga lopp utan bara för jag tycker det är skönt att röra på sig.
  Lycka till med era lopp som ni tänker att göra.

 6. Ja jag längtar oxå till semestern nu! Är så slut i hela kroppen. Men jag tror att alla behöver ha lite ledigt nu 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: