Idag har jag och Rickard gått en runda tillsammans, nämligen sträckan Vidingsjö – Bjärka Säby på Östgötaleden. Det är en sträcka på 19 kilometer och den går från A till B. Så vi åkte i en varsin bil till Bjärka Säby och ställde den ena bilen där och så åkte vi tillsammans till Vidingsjö för att starta rundan där.

Vi startade med humöret på topp och vandrade iväg, glad ihågen. Efter nästan fyra kilometer öppnade sig himlen första gången. Vi hade tur och hade lagom kommit fram till en liten rastplats med tak när det började regna. Där åt vi en varsin macka i väntan på att regnet skulle lägga sig.

När det droppade lite fortsatte vi vår vandring. Konstaterade att det hade varit skönt med gummistövlar… Efter ett tag kändes det som fötterna simmade….

Det här ovädret hoppades vi på att slippa men det kan jag säga att vi inte gjorde. Men äsch, det är ju bara lite vatten så vi knatade på och så sprack det upp och blev fint. Därefter slapp vi regnet och hade halvklart väder. Det kändes helt okej.

Någonstans mellan Vidingsjö och Bjärka Säby står dessa jättebjörnlokor. Bilden gör inte stammen rättvisa på den högra bilden, den var grövre än vad den ser ut. Maffiga växter men högst invasiva och växtsaften orsakar brännblåseliknande utslag vid kontakt med växtsaften. Otäckt värre tycker jag.

Sista delen går längs med Kinda kanal (beror såklart på åt vilket håll man går), fantastiskt vackert och så mysiga små partier. När det var ett par kilometer kvar delade sig vägen och det var lite lurigt åt vilket håll vi skulle så vi valde ett håll och med facit i hand blev det ju bra. Men jag trodde faktiskt att vi kommit alldeles galet. Nåja, det värsta som hade kunnat hända var ju att vandringen blev betydligt längre än vi tänkt oss. Vid ett tillfälle gick leden förbi en tomt där det kom en utrusande rottweiler (något liknande iallafall) och både jag och Rickard blev livrädda. Men matte hade bra pli på hunden och bad om ursäkt för att hunden hade rusat ut på det där sättet. Gillar att hon bad om ursäkt och inte bara lät hunden hållas. Jag var faktiskt rädd att hunden skulle bita oss. Bra vakthund….

Nu är jag lagom mör, har duschat av mig alla kryp. Kändes iallafall som att jag hade med mig hela skogen hem. Det är smart att köra på långbyxor även om det är varmt. Många av sträckorna går genom hög växtlighet och då är det skönt att ha lite på benen som skydd.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 kommentarer

 1. avatar
  Jessifri85 säger:

  Åå så fin natur ni gick i på er lilla vandring. Vilken tur ni hade som hitta tak precis innan regnet kom 😀.
  Bra upplysning att ta på sig långbyxor när man ska på vandring 👍.
  Förstår att duschen var skön. Skölja av sig kroppen.
  Den personen ska ha hund som kunde hantera sin hund. Visa ska inte ha hund. Då dem inte kan hantera sina hundar.

  Ta hand om dig❣️🤗

  1. avatar

   Håller med om att vissa inte ska ha hund. Det var en väldans fin vandring. 🙂

 2. avatar

  ska på vandringsresa med min son till Cornwall 🙂

  1. avatar

   Låter ju hur trevligt som helst. 🙂

 3. avatar

  så vackert att springa ute nu, fåglarna, luften, allt!

  1. avatar

   Ja visst är det. Imorgon blir det nog en löprunda igen. 🙂

 4. avatar

  Vilken härlig runda det ser ut att va att gå i och det ser så underbart ut på alla bilder♥️

  1. avatar

   Det var en fantastisk tur. Lite blött bara…. 😛

 5. avatar
  dess101 säger:

  Vilken vacker vandring! Har cyklat den sträckan på mtb för en massa år sedan, men det blev en hel del ”hike a bike” där det inte gick att cykla så kan tänka mig att det är mycket bättre att gå 😀

  Jättebjörnlokor är ondska! Råkade i min ovetskap gå emot en vid ett besök vid Tåkern för några år sedan. Minns det inte alls, men fick en stor blåsa på handen efter det. Såg inte alls kul ut.

  1. avatar

   Intressant att du skriver att björnloka är ondska för vet du vad jag tänkte när jag såg den rödstrimmiga stammen? (såg ut som blod) Jag tänkte just det att växten är ond.

 6. avatar

  Ser ju jättefint ut! Hur mycket har ni kvar av hela leden? (För visst är det den ni vandrat på innan med?)

  1. avatar

   Hela östgötaleden är 150 mil och vi har ju bara gått några mil av den. Känns som ett livsprojekt att gå alla leder. 🙂

   1. avatar

    haha! Det grejar ni! Vilken grej liksom!

    1. avatar

     Räknade ut att om vi går 10 mil om året så tar det bara 15 år….. Skulle vara häftigt att gå alla faktiskt. Vi har redan bestämt nästa runda. Det blir en 12 kilometers runda. 🙂

 7. avatar
  säger:

  Otur men vädret men annars så lät det som en väldigt härlig promenad. Samtidigt så vad är lite regn? Är det hyfsat varmt så funkar det ändå!

  1. avatar

   Ja men det gör det absolut. När regnovädret drog sig undan var det riktigt varmt så då var det skönt att vara lite blöt.

 8. avatar
  säger:

  Åh vad härligt! Nu blev jag också SÅ sugen på att vandra 😀

  1. avatar

   Ja men gör det. Det är riktigt härligt. 🙂

 9. avatar
  säger:

  Vilken fin vandring! Och skönt att vädret blev allt bättre. Hoppas ni slapp alltför många mygg och andra småkryp.

  1. avatar

   Myggen slapp vi och jag såg inte många småkryp heller. Det var mer känslan av att ha hela skogen med sig hem…..

 10. avatar
  säger:

  Vilken fin vandring! Och skönt att vädret blev mer stabilt efter hand. Och förhoppningsvis slapp ni alltför mycket mygg och andra småkryp.

 11. avatar
  minimne säger:

  Härligt att ni slutförde promenaden fast det blev dåligt väder. Bra att ni kunde ta skydd mot regnet. Här har det både regnat och åskat en del. Var på bio när det regnade och åskade som värst. Har hört att ska man ta bort jätte björnlokan så ska man veta vad ,man gör och att man bör ha skyddskläder för att saften ger brännblåsor som du skrev.

  1. avatar

   Ja, om man ska ta bort den måste man ha ordentligt med skydd.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: