Funderingar

Att lyckas trots inga förutsättningar alls

Hur mycket styr personlighet, arv, förutsättningar och så vidare hur långt man kan nå? Kan alla nå dit de vill eller är bara få förunnat? Det vill säga de som har ”rätt” personlighet och vilja. Detta funderar jag över denna fredag. Anledningen till att jag funderar över det här är för att jag läste en kommentar i ett inlägg: 
”I teorin: en superfin tanke! I praktiken: ett superbra, självförverkligande och modigt steg att ta! För alla som har möjligheten. Dvs folk som kanske dels har ett skyddsnät av vänner och familj som kan stötta ekonomiskt om det går åt pipan, om man inte är ensamstående med fyra barn eller om man precis har kommit till sverige och inte har så många kontakter att förverkliga sin dröm genom. Allt handlar inte om att ”våga ta steget” och om vilja utan även om kontakter, klassamhället och förutsättningar. Förstå mig rätt, jag håller absolut med i det du säger och självklart ska man ha drömmar och satsa på dem. Men det är inte lika enkelt för alla.”
Jag tänkte lite kort skriva om Carolines resa. Caroline har alltid drömt om att vara den här personen som kan inspirera andra och vara en förebild. Jag har nog skrivit om just det vid ett annat tillfälle. När Caroline första gången träffade på Forever så hoppade hon på direkt. Dock så hade hon precis flyttat hit från Finland och hade inte något stort kontaktnät. Hur gör man då, när man inte känner så många och helst inte vill prata med människor? Det var ett dilemma som Caroline stod inför. Hon var på väg att ge upp flera gånger och vid sista tillfället så fick hon sig en rejäl tankeställare. Istället för att ge upp så gav hon järnet. Hennes dröm att skapa ett bättre liv för sin son var större än alla tvivel hon själv brottades med.
Jag kanske är naiv men jag tror på att alla kan skapa sig ett bättre liv (om det är det man vill). Bara för att man har vissa förutsättningar är det inget som man är tvungen att leva efter hela livet. Varje dag är en ny dag där man kan göra något för att förändra saker. Man ångrar inte det man gör utan det man inte gjorde.
 

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Att lyckas trots inga förutsättningar alls

  1. Det sista är så sant. Det borde fler påminna sig själva om. Man ångrar heller det man gjorde än det man inte gjorde. <3

  2. Det handlar inte om hur man har det, utan om hur man tar det. Det gäller att göra det bästa av det man har. Men vissa väljer att fokusera på alla problem/hinder istället för att lägga energin på att hitta lösningar. Det är oftast attityden som avgör, inte omständigheterna. 🙂

Lämna ett svar