Filmer

13 orsaker varför

Jag fastnade i en serie igår: 13 orsaker varför. Den handlar om Hannah Baker, en tjej som går i highschool. Hon är ny och har svårt att få vänner. En dag tar hon livet av sig och ingen förstår varför. Eller? Det visar sig att innan hon dog spelade hon in tretton band. Hon berättar om händelser som gjorde att hon till slut kände att hon inte hade något annat val än att avsluta sitt liv.
Serien är hemsk men verkligen tänkvärd. Hur viktigt det är att lyssna när någon berättar om sin smärta. Ibland kan det vara små subtila tecken som kanske inte verkar vara så mycket här och nu men som är allt om man verkligen försöker lyssna på det som sägs mellan raderna. 
Jag vet hur det är när någon inte vill leva mer. Jag har sett den ångesten på nära håll. Hur den påverkar hela tillvaron. Den där önskan som anhörig att bara kunna göra allt bra igen. Att kunna trycka på en knapp och så är all smärta och ångest bara som bortblåst. Men det finns ingen knapp. Det enda man kan göra är att finnas där.
(HÄR finns boken och det är också därifrån bilden kommer. På Netflix finns serien. )

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “13 orsaker varför

  1. Jag tycker också den var galet bra. Läste boken för några år sen, och sen såg jag att Netflix släppt den som serie. Sträckkollade säsong ett, och för bara nån månad sen kom även säsong två som är minst lika bra!

  2. Viktiga och tunga saker du tar upp. Jag vet inte om jag skulle orka med serien men det är bra att bli påmind. Vi måste ta hand om varandra.

Lämna ett svar