Träning

Det finns inga genvägar!

Den helt klart vanligaste frågan jag får här på bloggen är hur man kommer igång med sin träning. Det tråkiga svaret är att det inte finns några genvägar. Det är bara att göra det ändå. Ungefär som att man betalar sina räkningar varje månad fast man inte har lust. Det är något som man bara gör. Som bonus mår man bättre.

Motivation och disciplin är något som man behöver jobba för. Jag har en relativt väletablerad träningsvana men majoriteten av passen måste jag övertala mig själv till att köra. Ofta har jag tusen anledningar till att försöka slippa. Men jag gör det ändå för känslan efteråt är underbar. Endorfinerna som jag får gör att jag vill fortsätta kämpa. För två veckor sedan klagade jag över hur kroppen kändes. Men jag visste att det skulle vända om jag bara fortsätter och inte ger upp. Och mycket riktigt, om jag biter ihop fast det är tungt och jobbigt så får jag igen det senare genom att kroppen känns pigg och stark. Det är en motivationsfaktor om något.

Ikväll ställde jag mig på löpbandet, det var länge sedan som jag körde mina trettio intervaller*30 sekunder med en minut vila. Totalt med uppvärmning och nedvarvning fick jag till årets hittills längsta runda: 8,5 kilometer.

Som slutkläm vill jag ge dig mina bästa tips:

 • Gör det ändå. Det kommer vara motigt och allmänt blaha men känslan efteråt är oslagbar.
 • Hitta bra och peppig musik som ger dig energi. För några år sedan lyssnade jag alltid på Avicii. Det var favoriten då.
 • Sänk kraven! All rörelse som blir av är bra.
 • Hitta det som du tycker är kul.
 • Våga även testa det som du på förhand tror att du inte kommer gilla. Du kanske blir förvånad och upptäcker att det passar dig som handen i handsken.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

9 Comments on “Det finns inga genvägar!

 1. Jag har aldrig tyckt att motion har varit tråkigt utan alltid tänkt en timme kan man avvara för detta.
  Men för de som har lite svårt att komma igång är det bra peppgrejer du delar med dig.
  Ha en fin fredag.
  Carin

 2. Ja, träningen är så skön när den är över.
  Idag skulle det blivit sjukgymnastik för min del, men jag ändrade mig själv till att köra ett yogapass istället. Kroppen orkar inte riktigt sjukgymnastiken just nu. Skönt att kunna ta annat istället.

 3. Nej, några genvägar finns inte. Så sant. Dina tips är jättebra. Och den rörelse som blir av i vardagen är ju viktig. Nu när vi var på Gran Canaria promenerade jag runt 1 mil varje dag och simmade två pass a`15 minuter och var med på vattengympan varje dag i 20 minuter. Ville samla energi och styrka inför min höftoperation. Har nu fått tid den 3/3. Jodå, tränar lite lätt hemma också. Har hela hösten också gått på artrosträning och tränar hemma fyra dagar i veckan med det jag kan. Alltså lätt. Mest rörlighet.
  Bävar för att efter operationen inte kunna ha fri rörelse och vet att det är sex veckor eller så med kryckor.
  Kommer att titta in hos dig och bli peppad.

  1. Grymt ju att få till så mycket fysisk aktivitet. Tycker det är ett bra och sunt tänk. Jag håller tummarna för att operationen går bra och du återhämtar dig snabbt efteråt.

Lämna ett svar