Min vardag

Fem en fredag vecka 28: Ledigt

Godmorgon!

Det är en solig fredag och dags för Elisas fem fredagsfrågor. Sen blir det paus i två veckor så då får jag hitta på annat att skriva.

 1. Vad gör du när du är som mest lat om sommaren? Sitter i mitt hörn i soffan och streamar serie eller läser bloggar och skriver i min egen blogg. Den spenderas med att göra någon rolig utflykt. Vi har varit på Stendörrens naturreservat, spelat minigolf i regnet och i solen.
 2. Hur spenderar du en aktiv sommardag?
 3. Vad väntar du med tills september kommer? Hade helst väntat med att börja plugga till i september men har basgruppsfrågor som ska göras till första träffen så i augusti ska jag ta tag i det.
 4. Vad har du ännu inte gjort som du brukar på sommaren? Vi har inte varit på Smultronstället än och ätit glass. Det mest troliga är att det inte blir ett besök där i år.
 5. Hur är dina sommarkänslor just nu? Vädret är väldigt avgörande för hur mycket sommarkänslor jag har. Blåst och regn gör att det inte riktigt känns som sommar. Sen kan det lite spela in med att jag börjar jobba på måndag. Tänkte göra ett inlägg med semesterns bästa men det kommer inte ut idag.

Efter att Marcus åkt hem igår kväll tyckte jag det var dags för en cykelrunda. Så jag och Rickard gav oss ut på en 17 kilometers runda. Tog dryga fyrtio minuter att cykla. Men det börjar skymma vid tio så ska man göra en sådan grej behövs lampor och reflexväst så vi syns. Reflexväst tycker jag är bra att ha även i dagssljus. Det är ofta som jag ser någon gå på landsvägen och jag tycker alltid att personen syns så dåligt. Särskilt med svart, då smälter man in i omgivningarna. När vi kom in stretchade jag igenom rygg och baksida lår och tränade lite mage. Fysioterapeuten som jag pratade med i veckan sa att jag inte skulle stretcha men jag måste ju kunna stretcha andra muskelgrupper som inte berör hälsenan.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 28: Ledigt

 1. Har förstått att vädret har varit otroligt lokalt även den här sommaren. Det kan skilja på bara några få kilometer. Nu råkar jag bo i Täby och har haft i stort sett härligt väder sedan maj. Tycker aningen synd om alla som bor i södra och västra Sverige. Precis som för dig är vädret avgörande för hur mycket sommarkänslor jag har. Så jag håller tummarna att du får mera sol framöver, även om din semester är slut.

 2. Låter härlig med en cykeltur, och visst går vi mot mörkare dygn igen, suck. Jag försöker komma ihåg stretchning efter mina promenader, men lyckas förtränga det nästan jämnt och så får jag ont när jag går o lägger mig på kvällen. Muskelkramper både i lår och vader, äsch. Ha en skön högsommarhelg innan jobbet tar vid

  1. Jag ser inte fram mot de mörkare tiderna. Jag är verkligen inte redo. Behöver lite mer sommar innan det är dags för höstrusk. Vad jobbigt med muskelkramperna.

 3. Härligt när man gör vad man vill på sin lediga tid.
  Tråkigt bara att din semester snart tar slut.
  Ha en bra fredag.
  Carin

 4. jag tycker nästan att blåst och regn hör lite till svensk sommar. vi har fått båda delarna. men bara solen skiner där emellan så är jag glad. jag vill vara ute så mycket som möjligt. känns som om behöver samla ljus, vitaminer och krafter till de mörka årstiderna. dset var en snabb cykeltur!

 5. Sommarvädret påverkar mig väldigt mycket för då vill jag att det ska vara vint, eller i alla fall så pass bra att man kan vara ute i naturen och njuta!
  Önskar en fin fredag!

Lämna ett svar