Min vardag

Fem en fredag vecka 39: Karriär

Igår ställde jag mig en stund på löpbandet. Det fick bli ett par snabba kilometer och sedan avslutade jag med några pilatesövningar och rörlighet i trädgården. Jag är glad över att jag fått till några löppass den senaste veckan.

Dagen har tillbringats på jobbet. Hade en del att pyssla med så dagen gick snabbt. Jag har ingen ledig helg framför mig utan jag ska jobba. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag la mig två helger på rad men så kan det bli ibland. Ledig är jag först på måndag och tisdag nästa vecka.

Idag har Elisa några jobbrelaterade frågor. Klurigt värre tycker jag.

 1. Vilket jobb passar för någon som är din motsats? Hm ett jobb där man inte behöver ha någon kontakt med människor. Tex sitta ute i skogen och pyssla med skogsavverkning.
 2. Vad är det längsta du varit på en arbetsplats? På mitt gamla jobb, ett äldreboende var jag i tolv år. Mitt nuvarande jobb har jag haft i tre år.
 3. Finns det några stereotyper kopplat till ditt jobb/karriär? Tänker direkt på hur det var förr då det verkligen var ett hierarkisystem. Överläkaren som alla hade respekt för och lyssnade på. Ibland märker jag att det synsättet fortfarande lever kvar. Nu försöker vi ändå jobba efter synsättet att vi är ett team som arbetar tillsammans och att alla är lika viktiga.
 4. Vilken film eller tv ger ett bra porträtt av ditt jobb? Jag tänker direkt på olika sjukhusserier men det är mycket som inte stämmer med verkligheten. Vid ett hjärtstopp och patienten har asystoli (ett rakt streck på monitorn) så kan man inte defibrillera. För att kunna få igång hjärtat måste det finns någon form av aktivitet. Tex att kamrarna flimrar eller att det finns elektrisk aktivitet men ingen puls.
 5. Vilken har varit din drömkarriär? Det är fortfarande att ha min egna pilatesstudio.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Fem en fredag vecka 39: Karriär

 1. Kan inte föreställa mig dig sittandes eller sågandes i en skog;-) Okej, på gräsmattan med övningar då, men det är ju inte samma sak;-)

  Har haft turen att inte ha behövt ligga på sjukhus mera än två gånger i mitt liv, och det var de senaste tre åren. Och visst känner man fortfarande av hierarkin med överläkaren först, och sjuksköterskan som ska ”föra protokoll” sist i kön. Men ärligt talat tror jag att det är ungefär samma sak även på andra arbetsplatser – tyvärr.

  1. Du har säkert rätt i att det finns på alla arbetsplatser. Jag har dock ett undantag där jag märkte att det inte existerar hiararki och det är på akuten. De som kommer nya dit får snabbt lära sig att ingen är mer förmer än någon annan. Där jobbar man tillsammans som ett team i alla lägen.

 2. Du har säkert ett stimulerande och viktigt jobb. Intressant information som du bifogar också. Pilates sysslade jag med för många år sen. Nu kan jag knappast yoga längre. Kroppen är knasig 😀

  1. Så känner jag med min pilates. Det gör ont så känns som att jag knappt kan träna pilates. Det kan jag ju såklart, gäller bara att hitta rätt övningar som funkar.

Lämna ett svar