Min vardag

Fem en fredag vecka 41: Finanser

Jag har en härlig tre-ledighet framför mig. Min plan för ledigheten är att strukturerat plugg och imorgon ska jag och Rickard hjälpa till på en fotbollcup. Vi ska hjälpas åt och stötta nya domare. Det ska bli kul, hoppas på bra väder bara. På måndag börjar min praktik på BRIVA och när jag kommit igång där kan jag börja jobba med uppgifterna som hör till den praktiken. Slog mig häromdagen att om två månader är det dags för tenta igen. Har inte den här terminen sprungit iväg? Känns inte som att jag pluggat något men den känslan ljuger en aning. Visst har jag haft effektiva pluggdagar, två uppgifter (av sju) är inlämnade och jag fyller anteckningsböcker med fakta. Men det känns lite som att jag mest fladdrar runt. Har jag lärt mig något?

Igår hade jag äntligen min tid på vårdcentralen men jag blev inte särskilt mycket klokare. Doktorn kliade sig lite i huvudet och kunde inte alls förstå vad det är som gör att jag har så ont och att jag är så begränsad i min rörelse. Hon trodde inte på artros, diskbråck eller foglossning (för länge sedan som jag fick mina barn). Men jag kommer få min röntgen av bäckenet så det är jag glad över. Vill inte att de ska hitta något samtidigt som jag vill ha en anledning till att det gör ont. Å andra sidan är det ju bra om de inte hittar något fel på mig. Jag har verkligen kluvna känslor om man säger så. Hon tyckte ocksåa att jag skulle fortsätta springa och träna. Det är jag också inne på men hur när det är så svårt att motivera mig när det gör så ont.

Den här veckan handlar Elisas fem fredagsfrågor om finanser.

 1. Vad anser du är ditt senaste stora köp? Vår nya bil får räknas in här även om den är på leasing.
 2. Vad hoppas du spendera pengar på inom närmaste tiden? Alltså det är ju aldrig roligt att spendera pengar.
 3. När avstod du senast från att köpa något? Jag avstår varje dag från att falla in i frestelsen och klicka in på strongers hemsida. Älskar deras träningskläder.
 4. När ångrade du senast ett köp? Ett köp jag fortfarande ångrar fast det är säkert 10 år sedan nu är köpet av vår sjusitsiga dodge. Efter någon vecka kraschade växellådan och den var importerad så den hade också gått mer i mil än vad försäljaren angav. Efter det så lärde vi oss att vara noggranna.
 5. Vad sparar du till? En pilatesreformer.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 41: Finanser

 1. Skulle inte heller motivera mig själv att springa när jag hade ont. Det är ungefär samma sak som med mitt ryggelände. Inte går jag mera än jag absolut måste, för glädjen försvinner ju totalt när man har ont.
  Så du tycker inte att det är roligt att spendera pengar. Det tycker däremot jag, på nåt roligt, nåt som inte är nödvändigt men som man absolut villhöver;-)

 2. Hej, så tråkigt att läsa att du har ont. Du som sköter kroppen så bra så den borde tacka dig och inte krångla! Kan du ha någon inflammation i kroppen, hoppas röntgen ger svar. I min familj har vi aldrig ägt en ny bil, o gamla bilar, ja se de är verkligen kostsamma. Alltid något som går sönder. Man kan ha mycket roligare med pengar än att spendera dem på transportmedel. Ha en skön oktoberhelg

  1. Ja, det tycker jag med men så funkar det visst inte…. Vet inte om jag fått mera ont med för att jag inte vill röra på mig så mycket. Känns som att det blir en ond cirkel. Mindre rörelse, mer ont och så fortsätter det så.

 3. om det gör ont är det inte roligt att göra något. jag har en ländrygg och en höft som turas om att göra ont när jag går vilket ju gör att jag drar mig för att gå längre sträckor. allting med bilar blir dyrt. precis som med tandläkare. visst springer tiden iväg antingen en har tentor eller inte

Lämna ett svar