Min vardag

Fem en fredag vecka 42: Egenskaper

Uppdaterat 16:39: Jag diskuterar gärna sakfrågan men rena påhopp kommer jag radera.

Imorse när jag åkte till praktiken så snöade det. Så check på årets första slasksnö. Jag såg max tio minuter framför bilen och när jag satte igång helljuset så såg jag ännu sämre. Det gick väldigt långsamt så det var bra att jag åkte i god tid. Jag gillar vinter men då vill jag ha riktigt vinter med snö, minusgrader och strålande sol. Det där slaskiga klarar jag mig utan.

När jag kom hem från praktiken så fixade jag mig ett par knäckemackor och en mugg te. Det har jag inmundigat nu så jag tänkte svara på Elisas fem fredagsfrågor. Senare ska jag både plugga och träna. Idag vill jag springa något. Vi hörs senare!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är du för kort för att göra? Hm, det har jag inte tänkt på.
 2. Vad är du för envis för att göra? Ta vaccinet mot covid19…… Jag har inte ändrat mig om man säger så…. Idag träffade jag en person som resonerade precis likadant som jag. Det blev jag glad över. Annars ser jag dom mest på nätet. Önskar att fler var modiga….
 3. Vad är du för rädd för att göra? Säger som Elisa: hoppa bungyjump…
 4. Vad är du för lat för att göra? Tanka bilen. Det är något som jag verkligen ogillar och skjuter upp så länge det går….
 5. Vad är du för ung för att göra? Ha besvär med smärta.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Fem en fredag vecka 42: Egenskaper

 1. Oooops! Du förväntade dig uppenbarligen ”mothugg” vad gäller din åsikt om Covid-19 vaccin. Och det fick du – mothugg alltså. Alla har vi rätt till våra egna åsikter, åtminstone i Sverige. Hoppas jag. Nu har jag vaccinerat mig, men har ändå varit för lat att fortsätta i den takt som jag började. Så till viss mån sitter vi ”i samma båt”. Vad jag menar är att jag långt ifrån är immun längre (fick väldigt lindrig Covid i september 2022 efter fyra sprutor), så den immuniteten är ett minne blott. Det är så jag menar att vi sitter i samma båt;-)

  Ja, du verkar ju vara en lång tjej som lätt når upp till högsta hyllan i köksskåpet. Vi 65 plussare har ju krympt ett antal centimeter. Och vi är många 65 plussare som deltar här har jag märkt.

  Ja, du är för ung med att ha smärta. Smärta bör hålla sig borta helt enligt mig, men för mig gick gränsen vid 50;-)

  1. Ja, men inte påhopp, därav min disclaimer….. Fick också lindrig covid september 2022 utan sprutor och efter det har jag inte varit sjuk i varken förkylning eller influensa. Om jag inte missminner mig så skrev vi om att vi var sjuka nästan samtidigt. Immuniteten du får via sjukdom är bättre än den du får av vaccinet så att du haft covid ger snarare bättre immunitet än att den skulle vara borta.

 2. Tidningarna har skrivit mycket om olika biverkningar, om människor som fortfarande mår dåligt (osäker nu om det är av sjukdomen eller vaccinet…) Men de som DOG i början var ovaccinerade och överviktiga.

  1. Ja, det har jag också läst men från de som har makten att påverka på riktigt och ta ansvar är det skrämmande tyst. Jag önskar att de som var i regeringsställning kunde ta ansvar för de som blivit hårt drabbade och fått sina liv förstörda. Ingen bryr sig, inte regeringen, inte vården. Det är det som stör mig mest och jag lider med alla som gjort allting rätt men sedan blivit övergivna. Man skulle vaccinera sig för att vara solidarisk mot sin nästa men vem är solidarisk mot de som följde normen och nu lider av hemska biverkningar.

   1. Tråkigt att du gått på föreställningen om att ovaccinerade skulle vara farliga för andra. Om din nittioåriga mor är vaccinerad, hur skulle då jag som ovaccinerad vara ett hot. Modern ska ju vara skyddad…..

 3. det är inte alls en fråga om mod. det visar framför allt vilken inställning en har till sina medmänniskor. visst finns det biverkningar till vaccinet. det vet jag av egen erfarenhet. men jag har haft modet att fortsätta att ta sprutorna för att inte medverka till att sprida en pandemi.

  1. Nu har ju ny data visat att vaccinera sig inte minskar smittspridningen. Det har till och med folkhälsomyndigheten slutat att hävda. Solidaritetsargumentet faller av den anledningen platt.

   Och jo, det handlar visst om mod vad gäller att stå upp för saker som är rena orättvisor, inte huruvida man är modig som vågar vaccinera sig eller inte. Mitt inlägg handlar om de som faktiskt skulle vilja göra något men inte vågar av rädsla för repressalier. Det har varit en verklighet för många. Och där önskar jag att fler vågar vara modiga och får det stöd som behövs för att just våga stå upp för det som är rätt. Och många fel har gjorts under pandemin av olika slag.

  1. Då vill jag svara med en motfråga. Tycker du att det är rätt att det inte pratas om alla biverkningar vaccinet orsakat? Eller det faktum att det finns människor som inte vågat stå upp för vad de tycker och tänker av rädsla för att bli av med jobbet? Eller alla dom som varit under utbildning och inte fått göra sin praktik om de inte var vaccinerade? Ja, det händer i Sverige och det är skandal! Att stå upp mot en sådan mentalitet är modigt, att våga stå upp för allas rätt att ta egna medicinska beslut är modigt. Ingen ska behöva tvingas till medicinska behandlingar man inte vill ha för att få leva det fria liv man har rätt till.

Lämna ett svar