Söndagslistan

Söndagslistan vecka 1

Det är dags för årets första söndagslista, ett stående tema här på bloggen. Jag har skrivit min söndagslista bra länge nu, redan i min gamla blogg. Tror inte att det är många veckor jag missat. Inte här på Hannas Krypin iallafal. Tycker det är roliga inlägg att skriva.

Känsla: Jag var så nervös inför mina första pass på IVA men det har gått så bra. Det är min känsla iallafall. Hoppas att min handledare håller med, haha.

Väder: Plusgrader, miinusgrader och snö och sedan plusgrader igen. Jag och Ida hann åka pulka en gång iallafall.

Köp: Nya träningstights från Stronger, mitt nya favoritmärke.

Träning: Jag har fått till tre pass löpning och en del vardagsmotion med promenad till och från pendeln. Jag har även tränat en hel del pilates. Tycker att det blev en bra träningsvecka.

Jobbigaste: Att behöva vänta på besked om jag behöver göra omtenta imorgon eller inte. I veckan fick vi besked om att tentan inte är rättad och att omtentan skjuts på framtiden. Surt sa räven. Hade velat lämna termin 1 bakom mig nu men det är bara att gilla läget.

Ett klokt resonemang:

Samma sak i nästan alla situationer som jag både lät ta energi och påverka måendet förr. Jag tar det inte till mig längre. Jag tänker bara: Those are not my monkies, and that is not my circus, typ. Funkar överallt faktiskt. I affären, på jobbet, och med osorterade människor i alla sammankomster. Har det inte med mig att göra och kan jag inte påverka situationen så stänger jag av och tar det inte till mig, och på så sätt eliminerar jag alla energitjuvar. Underbart!

The Swedish Lakehouse

Veckans bilder:

Plugg, en hel massa vardagsmotion, pilates och få lära mig massor med nytt sammanfattar veckans bilder.

Pilates: I veckan skrev jag ett inlägg om att påbörja en pilatesstreak. Så hur har det gått med den då? Jo, jag har faktiskt tränat pilates varje dag sedan jag skrev att jag skulle börja. Idag är jag på dag fem men i skrivande stund har jag inte gjort dagens pass än. Tänkte leta upp något bra pass på Pilatesanytime.

Mina positiva från veckan:

  • Jag har kommit igång med min träning igen.
  • Att ha kommit igång med min pilatesträning.
  • Att ha fått påbörjat min praktik på IVA. Så spännande ju! Jag har redan lärt mig en del nytt. Det är en helt ny värld med all medicinteknisk apparatur.

Veckans länkar värda att lyfta:

Hälsoåret 2023

Samhället har gjort det lätt att leva ohälsosamt

Breaking through the covidpropaganda med Robert Malone Jag har inte sett den här intervjun själv än men jag tror att den kommer vara riktigt tänkvärd.

En 22-sidig studie kring coronavaccinens effektivitet

Underbara Clara – Till dig som gått vilse

En tanke: Om vi leker med tanken att jag skulle vilja byta arbetsplats så tänker jag så här. Om min rätt till att bestämma över min kropp inte accepteras av nya kollegor och chefer så är det ingen arbetsplats som jag vill vara på. Det är inte värt att göra avkall på det jag tror på för någon annans skull. Om jag skulle vaccinera mig så ska det vara för att jag själv vill det, inte för att någon annan kräver det av mig. (Kommer dock inte hända att jag ändrar mig på den här punkten.)

Citat:

Vetenskap är underbart. Och är avgörande för människans materiella framsteg.

Sanna forskare välkomnar debatt & skepsis utan att sätta etikett på dem som utmanar deras påståenden.

Sanningen välkomnar att bli ifrågasatt som ett sätt att verifiera sanningen

Senator Malcolm Roberts

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Söndagslistan vecka 1

  1. Härligt att du har kommit igång med träningen. Jag ska försöka komma igång med den med. Var och träna idag 🙂
    Håller med bilden och texten på det ”kloka resonemanget, försöker tänka så varje gång 🙂

  2. Ja vädret har verkligen varit knasiga senare veckan, lite av allt. Vi hann också få lite snö här och åka lite men det låg mindre än 24 timmar på marken. Stronger har fina plagg – jag har lite från dem – men har fastnat främst på aimins plagg.

  3. Det var ett väldigt bra resonemang om energitjuvar, det är lite så man ska tänka. Ja det är tur att även vi hann ut och åka innan snön regnade bort. Så härligt att du har kommit igång med pilates

Lämna ett svar