Söndagslistan

Söndagslistan vecka 19

Den här bilden är så lurig. Det ser ut som att jag är mitt ute på landet i ingenstans, nästan iallafall. Bakom mig är det både bilväg och cykelväg. Älskar vyn ialalfall och njuter lika mycket varje morgon när jag går här på vägen till jobbet.

Det är mitten på maj, söndag och jag har kommit hem från jobbet. Kom på att jag glömt hänga upp tvätten som jag startade igår så nu hänger den ute på tork. Är inte det ett sommartecken så säg! Något mer som är sommartecken är när gräsklipparen ljuder och doften av nyklippt gräs fyller luften.

Känsla: Saknad, längtan, glädje, sorg. En blandad kompott av hela känsloregistret.

Väder: Helgen har varit fin men i veckan blåste det alldeles för mycket.

Mina mest lästa inlägg:

En bra blogg?

Om jag ska göra reklam

Fem en fredag vecka 19: Trevlig

Träning: I måndags cyklade jag till och från jobbet, jag sprang 8*400 meter på extremt tunga ben och igår rejsade jag 25 intervaller.

Köp: Skulle köpt 10-kort pilates men har inte tagit tag i det än.
Mina positiva från veckan:

 • Finaste kommentaren som jag fick i veckan. Den lever jag fortfarande på.
 • Att jag trots sega ben fått till en helt okej träningsvecka. Det är såklart passet igår som gör att det känns bra.
 • Familjedagen i fredags.

Tips: Petra intervjuar Ann Fernholm i maratonpodden. Så bra avsnitt!

Ann Fernholm är filosofie doktor i molekylär bioteknik, prisbelönad vetenskapsjournalist och författare till böcker som Fejkmaten och Det söta blodet. I många år har hon krigat mot vår sockerstinna kost och det dolda sockret i våra livsmedel. Hon kämpar också för att driva fram mer och bättre forskning om hur maten vi äter påverkar vår hälsa.
Det här blev ett väldigt intressant samtal om hälsostress, processade veganhalvfabrikat och hur hälsosamma de egentligen är, känsliga egon i hälsodebatten, varför kvinnor är minst lämpade att äta processade veganska halvfabrikat, socker och barn, vikten av att äta sig mätt, tokiga kostråd till typ 2-diabetiker, godis med ”äkta frukt”, Oatlys vägran att ändra felaktigheter på sina förpackningar – och mycket mer.

Läsvärda länkar:

Slump eller inte låter jag vara osagt men sedan covidvaccineringen började har antalet hjärtstopp hos idrottsmän ökat markant. Läs mer HÄR.

Hur effektivt är egentligen covidvaccinet? Hur länge sitter effekten i? Läs mer HÄR.

Några bilder från veckan som gått:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Söndagslistan vecka 19

 1. Jo tvätten ute är ett sommartecken, snacka om skillnad på lukt när den får hänga ute i det fria. Och gräsmattan ja… tog ut en av mina gräsklippare i söndags (den åkbara) bara för att testa och tankade upp den… klippte en fjärdedel kanske… den låg så fint i morse när jag kollade in den. Jag var ute klockan 5. Fukten glänste så fint i morgonsolen, nu kommer det att växa fort.

 2. En rätt bra vecka som du haft ändå.
  Jag tror nog inte heller att jag kommer att ta några fler sprutor som det känns nu.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

 3. Här har det blåst ganska så mycket vilket märktes när vi satte upp tältet i går. Ett rejält träningspass alltså även om det kanske inte var så pulshöjande. Vår dotter deltog i Toughest i Malmö i helgen och med den ära.

  Även i samband med vaccinationerna mot svininfluensan märktes liknande problematik. Själv kommer jag inte att ta fler sprutor. Redan nu pratas om dos 5 men nej tack. Det är något fel om man ska behöva vaccinera sig fyra gånger per år.

  1. I Östergötland rekommenderas redan dos fem till sköra, svårt sjuka individer. Det tycker jag är skrämmande, vad har man för evidens för att det kommer funka? Känns som ett experiment och de sköraste får vara ”testpiloterna”. Det är skrämmande tycker jag.

Lämna ett svar