Söndagslistan

Söndagslistan vecka 28

Idag ska jag skriva semesterns sista söndagslista. Igår åkte vi till Öland för att springa Victorialoppet. Men jag tänkte att det får bli egna inlägg. Jag har tre inlägg på gång men en sak i taget. Först, söndagslistan.

Känsla: Jag har varit ledsen över att inte kunna springa Victorialoppets nio kilometer. Det är tradition att avsluta semestern med att springa det loppet. Men annars har jag mått bra. Känns ändå helt okej att börja jobba imorgon igen. Få lite rutiner på livet igen för egen del. För barnen dröjer det ytterligare fyra veckor innan skolan börjar.

Väder: Det har varit omväxlande soliga och regniga dagar. Idag regnar det rejält och det åskade till och med förut. Jag tänkte börja cykla till jobbet imorgon, hoppas på bättre väder då. Fast det går ju att ta med torra kläder till cyklingen hem.

Träning: Jag behöver verkligen börja skriva upp pass för pass för när jag sitter här på söndagen och ska skriva om min träning så kommer jag aldrig ihåg när jag gjort vad. Men det kanske inte spelar någon roll egentligen. Jag och Rickard har tillsammans cyklat 34 kilometer uppdelat på två rundor. Jag sprang Victoriajoggen igår som är fyra kilometer. Jag har även tränat en timme pilates uppdelat på två tillfällen.

Veckans ”världen har blivit galen”: En brittisk cancerstiftelse föreslog att plocka bort ordet vagina för att inte transpersoner och ickebinära ska känna sig exkluderade. Efter massiva protester togs förslaget bort vilket jag tycker är helt rätt. I sin strävan efter att vara inkluderande för alla blir man istället exkluderande och det tycker jag är helt fel. Minns inte var jag läste det nu och har inte sparat länken.

Veckans länkar:

Mina positiva från veckan:

 • Mysig utflykt till Stendörrens naturreservat
 • Fin grillunch tillsammans med mamma och pappa
 • Vi spelade minigolf i fredags.
 • Jag har ont i min fot men inte värre än tidigare, trots att jag sprang mina fyra kilometer igår. (Racereport kommer)

Bilder från veckan: Det blir inte så många bilder i det här inlägget. Tänker spara gårdagens bilder till de tre (eller två inläggen) som jag planerar att skriva under dagen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 28

 1. Jaha, du skriver söndagslistor! En slags veckodagbok, förstår jag, sammanfattning. Såg trevligt ut.
  Jag blev påmind om Öland, har varit där jättemycket. Har också en stående inbjudan dit till svåger och svägerska men det är många tåg- och bussbyten från Lidköping så jag vet inte om jag fixar det med min skadade arm, så långt. I år.
  Trevlig söndag!

 2. Ja, då är det dags att knuta ihop semestersäcken nu och återgå till vardagen i morgon igen. Lite vemodigt på ett sätt men samtidigt så har vardagens rutiner vissa fördelar. Dessutom är inte sommaren slut än på långa vägar.
  Önskar en god kväll nu!

Lämna ett svar