Godmorgon! Det är en strålande vacker dag idag med. Hörde på nyheterna igår att nästa vecka ska bli lite mer ”normalt” aprilväder”. Hoppas att de har fel idag. Jag har startat dagen med att vika tvätt och para ihop strumpor. Ogillar verkligen det. Hörde om någon som la in strumporna i par i maskinen och det skulle verkligen bespara en del tråkiga miner. Från min sida alltså……

Elisa bjuder som vanligt på fem en fredag. Dagens tema är ”Ysch”, ett ord jag aldrig hört faktiskt. Snor Elisas beskrivning från SAOB:

uppmaning l. utrop varigm man söker dämpa l. nedtysta mer l. mindre starkt ljud som i en viss situation uppfattas ss. farligt l. olämpligt l. obehagligt: hysch, sch.

 1. När blev du senast störd av ljud? När ett av barnen hade kompisar här och råkade vara lite högljudda när jag skulle sova.
 2. När senast höll du något hemligt? Jag har inga hemligheter så det enda jag kan komma på är det som människor berättar för mig i förtroende.
 3. Vad är den längsta period du inte pratat? Det måste vara de tillfällen när jag sitter vak inne hos komplex patient på natten. Beroende på om personen sover eller inte så blir det inte många ord sagda.
 4. När är du som mest högljudd? När jag blir uppspelt och glad. Men jag kan också prata högt omedvetet eftersom jag hör illa ibland.
 5. Vilket ljud ger dig mest obehag? Det första ljud jag kommer och tänka på är helt klart de där gamla tavlorna där man kunde dra naglarna för att framkalla obehagliga ljud. I närtid måste det vara när jag sitter bredvid någon som smaskar. Jag var inte så snäll men för några år sedan sa jag faktiskt till en kollega som jag satt bredvid som tuggade med öppen mun. Det kröp i hela mig så jag var bara tvungen att säga ifrån. Ett ögonblick jag är mindre stolt över…..

Idag ska jag packa min väska med det jag behöver inför helgen, läsa bloggar och skriva kommentarer, delade min blogg i gårdagens bloggtråd i facebookgruppen jag är med i. Jag måste också läsa på lite mer på min presentation. Det blir tidig lunch och så åker jag runt tolvtiden. Jag vill också skriva ett inlägg om en grej som jag uppmärksammade igår. Jag har påbörjat ett utkast och vi får se om jag skriver klart det under helgen.

avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

27 kommentarer

 1. […] Hannele, Mrs Calloway, Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Ejmis, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Robert, Debutsky, Tant Augusta, Ingrid, Evelina, […]

 2. avatar

  Klart de har fel, de har ju alltid fel så vi håller tummarna för fortsatt fint väder. Tycker det är så härligt med det här fina ljusa vädret som ger massa energi och gör dagarna så mycket längre.

  1. avatar

   Idag har det varit sol så jag hoppas att det fortsätter på det temat veckan som kommer nu.

 3. avatar

  Minns när barnen var små och jag jobbat natt, liite svårt med sömnen då!
  Kul att läsa dina svar i ”fem en fredag”
  Ha en fortsatt fin helg!

  1. avatar

   Håller med, tycker inte det är så lätt med sömnen när barnen är i skolan heller…. 🙂

 4. avatar
  minimne säger:

  Jag själv hoppas högt om någon personal plingar på ringklockan på min dörr om jag inte är beredd. Det sker dock inte så ofta utan jag brukar säga till personalen att knacka istället. Händer det så är det oftast att det är en ny personal och jag inte hunnit säga det till den. På natten är det inte något som kan väcka mig då jag inte vaknar av vårat brandlarm ens. Den längsta perioden jag är tyst är nog om jag är på bio och ser en film.

  1. avatar

   Ljud som kommer plötsligt blir jag också rädd för.

 5. avatar

  Jag trodde att alla människor har någon hemlighet… När någon berättar något i förtroende då är det lag på att inte yppa det för någon annan, tycker jag. Ha en skön helg!

  1. avatar

   Ja det tror jag med! Tack, det hade jag. Hoppas att din varit bra med. 🙂

 6. avatar
  säger:

  Vilken fräck selfie:-)
  Att sitta och vaka över en patient är ju väldigt krävande. Du måste ju vara på helspänn hela tiden och koncentrera dig. Då blir det ju bara störande med småprat kan jag tänka mig.
  Håller helt med dig om personer som smaskar. Det är rent av äckligt. Klarar inte heller av det, varken akustiskt eller optiskt faktiskt. Jag hade också sagt till och inte känt dåligt amvete heller;-)

  1. avatar

   Ja det är inget chilljobb direkt. Det kan bli tufft med att sitta vak på natten om det är lugnt.

 7. avatar
  Paula Merio säger:

  https://www.smartasaker.se/sv/artiklar/sortera-strumpor-strumpsnodd.html Hej, de där snoddarna kanske vore nåt för dig?
  Det låter verkligen inte bra när någon smaskar, är det barn som gör det kan man säga till och lära dem att stänga munnen, med vuxna är det värre. Trevlig helg!

  1. avatar

   Tack så mycket för tipset! De där snoddarna visste jag faktiskt inte om.

 8. avatar

  Japp, smaskande människor är otroligt störande. Samt de som måste föra samtal via högtalare i offentliga miljöer….

  1. avatar

   Jag förstår inte heller varför man tex pratar i högtalartelefon på allmänna platser. Sjukt störande…..

 9. avatar

  Usch, naglar mot griffeltavla… fy! Jag har faktiskt heller aldrig några hemligheter, och jag tror inte att folk berättar så mycket hemligheter för mig heller. Det enda är ju lärarens tystnadsplikt, så nog bär man på en massa saker som aldrig kommer yppas, men egna hemligheter har jag inte. Undra om vissa av oss, som du och jag, bara är lagda så att det är lika bra att ha alla kort på bordet på något vis?

  1. avatar

   Ja det är klart. I min yrkesroll bär jag på många hemlisar. Fast jag har inte sett det som hemligheter i den bemärkelsen utan bara som saker jag aboslut inte får yppa för utomstående.

 10. avatar

  Jag har också otroligt svårt för när någon smaskar eller pratar med mat i mun. Det var modigt av dig att säga till en kollega. Jag tror inte att jag hade vågat faktiskt. Inte för att just säga till men vad det kunde leda till. Ändå är jag inte speciellt konflikträdd.

  Hoppas du får en njutbar helg! Än skiner solen här men har också hört om ostadigare väder…

  1. avatar

   Tycker det är viktigt att våga vara öppen och säga ifrån men man kan ju trampa på väldigt ömma tår….

 11. avatar

  ja, de där tavlorna i skolan där kritan kunde gnissla så hemskt! och människor som smaskar med öppen mun är väldigt irriterande. men jag skulle nog inte ha mod att säga till

  1. avatar

   Nej det krävs lite mod för man trampar säkerligen på ömma tår….

 12. avatar

  Jag har bara svarta strumpor 🙂

  1. avatar

   Jag också men det hjälper inte eftersom det är olika svarta….

 13. avatar

  jag är också lite dålig på hemligheter 🙂

  1. avatar

   Ja, det kan man vara.

 14. avatar

  Smaskande är verkligen jobbigt. Jag undvek att äta lunch med en kollega på mitt förra jobb bara för att hon lät så mycket när hon tuggade.

  1. avatar

   Det förstår jag!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: