Bakning

Saffransfudge

Idag kokade jag saffransfudge efter ett recept hos Underbara Clara. Nästa gång ska jag göra fudgen utan den vita chokladen då jag tycker den tar över för mycket.
Till cirka femtio bitar behöver du:
2½ dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
1 kuvert saffran
150 gram vit choklad
Gör så här:
Mät upp grädde, socker och sirap och häll i en kastrul. Rör tills det börjar koka och rör sedan om då och då. Låt koka tills den klarar ett kulprov. Dra av plattan och häll sedan ner saffran och rör om.Dela den vita chokladen i bitar och rör ner den i smeten. Häll över i bakplåtspappersklädd form. Bred ut smeten i ett jämt lager och låt stelna innan den skärs upp. Det går att förvara den i frysen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Saffransfudge

  1. Det låter ju jättegott! Har aldrig gjort fudge förut så vore kul att testa.
    Är dessutom helt galen i vit choklad så jag tror jag vore okej med att det tog över 😛

  2. Det lät ju spännande med saffran i fudge, var de goda? Jag ska göra lite julgodis på lördag men då kör jag på vanlig fudge 😉

  3. Mamma har alltid kokat fudge fast det bara är hon som gillar det. I helgen ska jag koka mina knäck så de finns kvar några till uppesittarkvällen.

  4. Jag har faktiskt tro det eller ej aldrig hört talas om dessa bakverk.Blev jätte nyfiken och måste pröva receptet när jag mår bättre

    1. Haha, bloggarnas makt är stor ibland. Jag blir ofta sugen på att testa grejer som jag läst i bloggar och som jag aldrig skulle komma på tanken att göra annars. 🙂

  5. Men hur mumsigt lät inte det? Helt sjukt hur man kan bli så sugen på något man aldrig har smakat förut va? Men det lät ju relativt lättlagat och jag tror nästan att alla ingredienser finns hemma.

Lämna ett svar