Hanna tycker

Engagerade kommentarer

Madeleine skrev häromdagen ett långt och intressant inlägg om kommentarer som jag verkligen håller med henne i. Jag har länge gått och tänkt samma sak. I och med bloggruppen jag är med i har jag verkligen fått öva mig på att skriva engagerade kommentarer. Det kan vara svårt om inlägget är mest bilder men det går att skriva engagerat till och med kring bilder. Det kräver bara lite fantasi.
Att skriva engagerat tar mycket tid och då blir jag så besviken när andra inte lägger samma tid på min blogg som jag gett andra. Det handlar om att ge och ta. De kommentarer som lockar mig att kika in på kommentarsskrivarens blogg är engagerade kommentarer och där man kanske också delar med sig personligt relaterat till inlägget. Inte bara ”vad kul det låter” eller ”ha en bra dag”. Sådant kan man skriva även om man bara läst rubriken. Risken är dock stor att man gör bort sig. Och det vill man ju inte göra.
Jag såg en kommentar hos en person där inlägget handlade om en rätt så jobbig situation där det var så tydligt att personen bara läst rubriken. Det blev såklart mest pinsamt för kommentarsskrivaren som gjorde bort sig rätt rejält.
Nu var det länge sedan men något som jag aldrig godkänner är svarskommentarer. Jag är stenhård då jag tycket det stökar till kommentarsfältet + att det är tråkigt att läsa. Jag vill ha engagerade kommentarer som visar att mitt inlägg är läst. Annars får det vara.
Kanske att jag har höga krav men eftersom att jag ger mycket av min tid så är det det minsta jag kräver att folk läser mina inlägg engagerat.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Engagerade kommentarer

  1. Blir ju lite håller med kommentar från mig nu då, men jag gör ju det. Det finns verkligen inget som är så trist som att lagt ner tid på att kommentera hos någon som sedan skriver ett eller två ord tillbaka. Ungefär som att de tror att man ska komma tillbaka med samma engagemang till deras blogg igen. Personer som bara tar har jag svårt för både IRL och på nätet och såna skulle jag aldrig vilja umgås med. Så det är verkligen så viktigt att ge. Svarskommentarer gör jag lika som dig med, går aldrig tillbaka till den bloggen igen heller. Tycker det är höjden av fräckhet :-p.

Lämna ett svar