Hanna tycker

Ta bort ifrågasättande kommentarer?

Jag har haft en riktigt bra dag idag! Vi hade tur med morgonrusningen i Stockholm så det gick snabbt och smidigt. Dagen var riktigt bra, vi jobbade i våra basgrupper kring en fallbeskrivning. Den handlade om en kvinna med svår psykossjukdom som blir gravid. Tanken var att göra en samordnad individuell plan där olika yrkesgrupper samlas och kommer överens om olika insatser och vem som gör vad. Vi skulle därefter spela upp ett rollspel. Det var faktiskt väldigt roligt.
Jag och studiekamraten åkte redan vid tre för att jag skulle hinna till Mjölby för mitt pilatespass. Och vilket pass det blev idag. Svettigt, tufft och precis det jag vill ha ut av passet. Jag tror att deltagarna var nöjda med. Ärligt talat så frångick jag min plan som jag hade imorse och lät deltagarna önska inehåll på passet. Jag hade roligt!
Men hörreni, nu tänkte jag prata om en annan sak och jag brukar verkligen inte klaga på andra bloggar. Men jag gick tillbaka i tiden på en blogg och upptäckte att inte en enda av mina kommentarer har blivit godkänd som jag skrivit. Jag brukar verkligen inte skriva elaka kommentarer så det finns ingen anledning att censurera mig. Det stör mig samtidigt som bloggaren ändå har rätt att välja. Men varför man inte vill ha ett levande kommentarsfält förstår inte jag. Vad tycker du, har bloggskribenten rätt att ta bort även kommentarer som inte är otrevliga men som inte håller med inlägget? Det här är inte menat som att prata skit utan jag vill mer diskutera fenomenet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “Ta bort ifrågasättande kommentarer?

 1. Hm spamfilter, eller att bloggaren är sen med att godkänna kommentarerna.. Kan vara så många anledningar bakom. Du kanske kan fråga personen i fråga! 😀

 2. Jag håller med dig – varför ens ha kommentarsmöjligheter om man sen inte godkänner alla som kommer. Eller ja alla som inte är passande, elaka eller innehåller sexuella saker o länkar eller dom jag rensar ur – det har blivit dubletter. Men annars tar jag med alla även om jag har att jag måste godkänna först.
  Annars så tycker jag att det är intressant när det blir samtal, frågor o svar – man gör inlägget mer levande.
  Ha en fin helg

 3. Vill man inte ha kommentarer får man stänga av kommentarsfunktionen tänker jag. Samtidigt vet jag också att jag ibland läser kommentarer men missar att godkänna för att verktyget inte är supertydligt, Haha, så man får ju hoppas att det beror på det.

 4. Hej Hanna,
  Jag har mitt kommentarsfält inställt på att jag måste godkänna kommentarerna, men av en bra anledning. Jag har nämligen fått en hel del fula och oförskämda kommentarer av anonyma läsare, och till slut så bestämde jag mig för att inte ge dessa elaka och oförskämda människor ett forum för sina elakheter på min blogg. NEJ! Vill de vara oförskämda så får de starta sina egna bloggar tänkte jag. Dock publicerar jag kommentarer från alla som inte är anonyma, alltså alla som skriver under med sitt namn, även om kommentaren är på gränsen till oförskämd.
  Jag tycker att om man har en blogg så har man ett absolut VETO över vad man väljer att publicera. Vissa bloggare är ju mer utsatta fär elakheter än andra och då tycker jag att man måste få dra en gräns och välja bort alla påhopp och negativitet på sin egen blogg.
  Ha en fin dag!
  Kram,
  Anneli

 5. Jag är en av dem som lyckas försvinna hos popprinsessan, så det kan mycket väl stämma. Har däremot inte varit med om att alla ens kommentarer försvinner.

 6. Vilken bra dag du hade i skolan det låter som det var ett givande lektion ni alla fick och samtidigt fick ha roligt. Härligt att passet gick bra ikväll 🙂

 7. ja jag vill ju ha ett levande flöde jag har inte ens att jag godkäner kommentarerna först utan det som kommenteras syns direkt. Visst kan det hända jag tar bort någon kommentar ibland men väldigt sällan. kanske hänt en enda gång , och då var det pga att någon skrev något som var väldigt onödigt dumt mot en annan bloggare. som jag inte vilja den bloggaren skulle se just då, då den hade det tufft då. Annars brukar jag aldrig ta bort kommentarer från min blogg, ja tänker alla har rätt att tycka och tänka som dom vill. Och skulle någon skriva nå dumt tex om mig på min blogg då får den leva med att det står kvar. Vill liksom ha ett ärligt och äkta flöde så 🙂
  sen när det gällar att man tänker eller tycker olika, så tycker ja bara sånt är spännande och lärorikt. tex skulle någon skriva den inte als tycker som mig och förklara varför. Är det ju bara en engagerad kommentar enligt mig. Och varför skulle ja ta bort det. alla kan ju självklart inte tycka som mig. Och jag vill ju ha ärlig kommentarer där folk skriver vad dom tycker och tänker. För det är ju såna kommentarer man vill ha och som är roliga att läsa i sitt kommentars fält. äkthet tycker ja är viktigt i sociala medier <3

 8. Kan tycka att att det inte är okej att inte bli publicerad. Jag brukar publicera vänliga kommentarer (vet att du alltid skriver så fint, så tror absolut inte något annat om dig). Men däremot sparar jag alltid så jag kan svara på alla sen :).
  Vill gärna granska innan jag släpper igenom, eftersom jag oftast har tid för detta på helgen så blir det oftast då, men aldrig under lång tid.

 9. Jag själv har ju låst kommentarsfält, men lite för att jag vill ha koll, inte att jag är rädd att någon är elak eller så..
  Det där med fallbeskrivning och sådant, det är så intressant med hur resultatet blir. Nu saknar jag skolbänken lite känner jag! 🙂 Härligt att det blev ett så bra pass! Borde börja träna jag med, men skjuter på det hela tiden 🙁 Ha en fortsatt bra kväll! 🙂

 10. Är du säker på att dina kommentarer inte blivit godkända och att det inte är så att de hamnat i något spamfilter? Man kan ju hoppas att det är så för det verkar ju lite dumt att välja vilka kommentarer man vill visa… Själv har jag vissa som i fb-grupperna skriver att de kommenterat hos mig men jag ser aldrig några kommentarer. Har några sådana. Jag har ingen moderering på min blogg så jag antar att deras kommentarer försvinner någonstans. Det finns också en stor bloggare där min kommentar alltid försvinner om jag inte väljer att skriva ett annat namn, så konstigt, hon vet om problemet.
  Skönt för dig att du hann med ditt pass. Jag var på ett träningspass igår för första gången på flera månader och har nu en sån sjuk träningsvärk.. Fasar inför morgondagen för just nu kan jag knappt gå….

Lämna ett svar