Hanna tycker

En bra blogg?

Jag har haft min blogg i tretton år. Den har aldrig blivit den här välbesökta bloggen, i början var det mitt mål. Men jag har aldrig haft ”det” som gör att läsarna kommer tillbaka. Nu gör det ingenting. Däremot skulle jag egentligen vilja använda bloggen till att nå ut till fler människor med min stora passion pilates.
Det viktigaste för mig för att jag ska komma tillbaka är att bloggen är välskriven. Jag vill även bli inspirerad och få känslan av att jag får lära känna personen bakom bloggen. Bilder är trevligt att titta på men det är inte det viktigaste för mig.
Det här är mina favoritbloggar i olika kategorier:
  • Piggelina – helt klart bästa träningsbloggen. Hon skriver med humor och vad hon än skriver om så är det alltid med en humoristisk touch.
  • Underbara Clara – bästa ”mysbloggen”. Det ser verkligen ut som att hon lever i en idyll. Sen fattar jag ju att allt inte är som det ser ut på bilderna. Men jag blir inspirerad. Ibland får jag suget att slänga ut alla våra möbler och börja om från början med en ”loppad” stil.
  • Engla – bara för att jag läst hennes blogg sedan 2006.
  • Jonna Jinton – för hennes fantastiska bilder från Grundtjärn. Mer om mina tankar kring hennes bloggande kommer längre ner i inlägget.
                                             Skriv från hjärtat och om det som du älskar! 
Jag tycker att man ska skriva om det man själv tycker om och är intresserad av och inte vad sina läsare tycker att man ska skriva om. Min blogg är min och speglar min personlighet, då blir det knas att skriva om vad någon annan tycker. Sen är det alltid roligt med önskeinlägg såklart. (Vilket påminner mig om att jag fortfarande inte skrivit om alla förslag på önskeinlägg som jag fick för bra länge sedan….)
Något som jag inte gillar är när jag kommer in på en blogg och det är stavfel och särskrivningar. Jag vet att en del har svårt att uttrycka sig och att skriva rätt. Men just särskrivningar är jag allergisk emot. Ordet får en helt annan betydelse när man särskrivit det. Jag får heller inget bra flöde i läsandet då jag i huvudet inte kan låta bli att skriva om texten. Jag har allt en liten språkpolis i mig.
                                                     Glöm inte bort läsarna!
En bloggerska som jag saknar är Jonna Jinton, hon videobloggar mest nu och visst är det fantastiskt fina vloggar hon gör men jag personligen tycker det tar för mycket tid att titta på. Texter kan jag däremot läsa när jag vill. Hon har skapat en ny hemsida som verkligen tilltalar mig minus det faktum att hon skriver på engelska. Det ger mig en känsla av att hon skriver mest för sina utländska läsare nu och lite glömt bort de läsare som hängt med från början. Jag säger inte att min känsla är sann på något sätt. Jag har säkert tokfel…
                                                 Annonser som är genomtänkta!
Sen annan sak som retar mig är när det kommer upp stora popupannonser i videoformat som dessutom inte går att klicka ner. Det dumma är att det är stora, välkända företag som gör den typen av annonser. Varför liksom. Jag besöker inte den typen av bloggar frivilligt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

0 Comments on “En bra blogg?

  1. Åh, tycker också om Jonna, man blir så inspirerad av henne! Visste inte att hon har en ny blogg, har gått in på den gamla och undrat när den nya ska dyka upp, men googlade nu och hittade den 😀 Håller med om att det känns en aning tråkigt att hon slutat skriva på svenska faktiskt!
    Det där med annonserna är så sant, det är en av de stora nackdelarna med min portal tyvärr.. man kan betala för att ta bort annonserna men inte ens då försvinner alla..!? En dag vill jag byta, men får se när jag orkar med det lilla projektet 🙂

Lämna ett svar