Min vardag

Saker jag ser fram emot i maj

Flora och Julia har gjort en lista med tio saker som de sett fram mot i april. Men jag var lite sen på bollen och skrev inget inlägg då. Däremot sparade jag rubriken och skriver om saker jag ser fram emot i maj istället.

 • Sol på nosen och knoppande pioner. Men jag får nog vänta till juni med blommorna. Det är det tråkiga med pioner. När de väl blommar så blommar de så kort tid.
 • Pilates utomhus i solen och värmen
 • Jag ser fram emot att få fortsätta springa utomhus. Jag ska bara bli helt frisk så jag kan komma igång igen. Kanske vågar komma igång lite försiktigt idag. En jogga/gå-runda i skogen vore inte så dumt.
 • Examensdag! Att få lägga undan skolböckerna helt och inte behöva se åt några böcker längre. Som jag känner nu så vill jag aldrig mer plugga. Någonsin! Men vem vet, om fem år eller något kanske jag vill på´t igen….
 • Med värmen som smyger sig på blir det äntligen dags att njuta av måltider utomhus. Jag ser fram emot att ha grillkvällar och umgås med nära och kära.
 • Efter månader av vinterkyla och snö är det äntligen dags för naturen att vakna till liv. Jag ser fram emot att se alla vackra blommor som börjar blomma överallt, från tulpaner till körsbärsträd.
 • Jag ska gå en instruktörsutbildning i hjärt- och lungräddning. Jag ska också hålla mina första HLR-utbildningar för kollegorna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Saker jag ser fram emot i maj

 1. Usch, jag har också haft problem med att folk inte kan kommentera, väldigt tråkigt och lite irriterande…
  Minns det där med att kunna springa ute igen (när jag bodde i Sverige), hur härligt det kändes att inte behöva traggla på ett löpband längre 😀 Här i Barcelona går det ju alldeles utmärkt att springa utomhus den största delen av året, förutom mitt i hetaste högsommaren kanske… men däremot att springa i en storstad kan var jobbigt på andra vis (stoppljus, trafik, cyklar, människor osv) men, men… nu ska jag springa ett lopp på söndag iaf (1 mil), ska bli så roligt 😀

  1. Hur tråkigt som helst, men det löser sig hoppas jag. Visst är det härligt att kunna springa ute. Ska försöka ta mig ut i dag och lufsa en runda. Har matvch imorgon så behöver ta en runda så inte matchen blir första löprundan efter sjukdomen.

  1. Publicerade via mobilen och då kan jag inte aktivera kommentarer. Trodde att det fungerade med kommentarerna men får skriva via datorn.

 2. Fina vårbilder, i synnerhet nummer 4.
  Igår inledde vi våren med att göra rent altanen, sätta upp utemöblerna och på det årets första lunch under en klarblå himmel och värmande sol. Underbart.

 3. En riktigt härlig bildbomb! Och sirener som tillhör mina absoluta favo blommor hoppas jag verkligen på. Bra doften – mmmhhhhh!
  Så som du har varit engagerad i dina studier förstår jag mycket väl att du inte vill göra om det. Och varför skulle du vilja plugga igen? Finns ju egentligen ingen anledning om du uppnått det du ville med den här utbildningen.
  Vi har en kvinna i grannskapet som håller på med yoga eller om det är pilates på innergården. Hon började med det under pandemin, men har sedan fortsatt. Än så länge är hon ensam om det.

  1. Nej du har helt rätt. Det finns ingen anledning. Som undersköterska har jag snart två specialistkompetenser. Så nästa steg får isånafall bli sjuksköterska tänker jag. Men då måste jag plugga matte för att ens komma in. Ogillar starkt matte….

 4. Det låter som att du kan få riktigt härliga majupplevelser! Vi har inte en enda pion i vår trädgård. Jättekonstigt egentligen, det har säkert funnits vid tillfälle. Ser fram emot rosa fluffattacker i framtiden, de fattas. Kommer ihåg dina vackra pionbilder från förra året och hoppas på repris.

  1. Det blir definitivt repris på mina pionbilder. Det skulle inte vara min blogg utan dom. Funderar på att köpa en buske till, men vi får se.

Lämna ett svar