Är det fredag igen alltså? Känns ju helt galet att tiden går så fort. Igår klippte jag av en pion som var lite för tung och låg på backen. Hade väl kunnat binda av den men valde istället att ta in den. Men jag tog också in en halv myrfarm. Då slog det mig varför jag aldrig plockar in blommor från trädgården…..

Det blev lite uppesittarkväll igår. Vi streamade den svenska serien udda veckor som handlar om ett par med tre barn. Man får följa deras små förehavanden. Tyckte den var trevlig faktiskt att titta på. Just det, vi gick till affären igår och där strosade en liten igelkott omkring. Den var totalt orädd och i sin egen lilla bubbla. Jag tycker väldigt mycket om igelkottar och blir alltid glad när jag ser dom.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Äter du hellre pinnglass eller mjukglass? Jag är ett glassmonster och tycker om all glass men mest gillar jag ändå mjukglass. Vi har dock en tradition på vägen till Gotland och det är att köpa glass på båten. Då blir det alltid en magnum mandel för min del.
 2. Väljer du en fysisk bok eller ljudbok? Det jag gillar med att läsa böcker är just det där att få bläddra i en fysisk bok. Men jag läser inte så ofta eftersom jag blir i min bubbla tills jag läst ut boken. Ljudböcker skulle vara bra för då kan jag göra annat samtidigt.
 3. Vara för kall på vintern eller för varm på sommaren? Hm, svår fråga. Jag tycker verkligen inte om att frysa men jag tycker lika illa om att vara för varm.
 4. Bada i pool eller hänga på strand? Om jag ska bada och det inte är pool så ska det vara på Tofta på Gotland. Jag är inte mycket för sjöbod.
 5. Vakna till solsken eller somna till regn? Hm, aldrig tänkt på faktiskt men visst är det fint att få vakna till solsken. Nej vet du vad, jag kan inte välja faktiskt.
avatar
Om författare

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

24 kommentarer

 1. […] veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Karoleen, Madeleine, Hanna, Violen, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Susanne, Teskedsgumman, Lotten, Ejmis, Debutsky, Anette, […]

 2. […] Fem en fredag vecka 24: Antingen eller […]

 3. avatar

  Viss tär det svårt att välja ibland! Men nog är det skönt med sol på morgonen, och mjukglass går alltid hem hos mej, utan strössel!
  Ha det fint!

  1. avatar

   Ja tack till mjukglassen!

 4. avatar

  Vad är en ”halv morfar”, tror att det är autocorrect men kunde inte klura ut vad det skulle vara 😕 Mjukglass är väldigt gott och jag behöver i alla fall en Per sommar!

  1. avatar

   Haha, det såg jag inte ens. En halv myrfarm ska det vara. 😀

   1. avatar

    Jaha! Ja, det var ju mer logiskt 😂😉

    1. avatar

     En aning ja! 😛

 5. avatar

  Mjukglass är nog favoriten här med, om jag riktigt tänker efter. Och jag gillar att bli fast i en bok och inte vilja göra något annat.
  Kan man välja somna till regn och vakna till solsken?

  1. avatar

   Ja, det kan man absolut välja. Tycker det låter som det perfekta vädret ju. Få njuta av fina dagar och naturen får vatten på nätterna. Perfekt ju!

 6. avatar

  Oftast är det svårt att välja. Välja glass, det går lätt. Välja hur jag läser en bok, det är också lätt, för jag har bara ett val – ljudboken, min syn funkar inte för pocket.

  1. avatar

   Håller med om att det är svårt att välja. Förutom vissa saker, det går precis som du skriver lätt.

 7. avatar

  Frysa är inte kul och inte heller för varmt. Ljudböcker är praktiskt då en kan göra saker samtidigt.

  1. avatar

   Ja, jag börjar fundera på att skaffa någon form av ljudboksprenumeration. Tror det kan vara värt det faktiskt. Nackdelen är ju om uppläsaren läser långsammare än vad jag själv läser….

 8. avatar

  Vad roligt att du också är med och deltar i denna utmaning och att få läsa dina svar! 🙂

  1. avatar

   Tack för titten hos mig! 🙂

 9. avatar

  Jag har inte fått kläm på det där med ljudböcker än, jag läser nästan bara fysiska böcker. En och annan e-bok slinker med.

  1. avatar

   E-bok har jag också läst men inte ljudböcker. Tror dock att ljudböcker skulle passa bra.

 10. avatar
  Violen säger:

  Det är lätt att fastna när man läser, man måste ju hur det går, bara några minuter till… Kul att ha glasstradition på båtturen, Magnum med mandel låter helt ok.

  1. avatar

   Ja, alldeles för lätt. Vill ju läsa mer egentligen. Tycker det är avkopplande.

 11. avatar

  är verkligen inget glassmonster. det blir bara en eller två per sommar. och då blir det en kula i våffla. helst fysisk bok. hellre för kall och klä på sig än för varm. då kan en inget göra. stranden vid havet är fint. gillar inte pool eller badhus. allra bäst att soman till regn och vakna till solsken

  1. avatar

   Jag gillar inte heller badhus. Däremot är det helt okej att bada i pool men inte sjö….

 12. avatar

  För kall eller varm är lite som pest eller kolera, men kyla kan man ju nästan alltid klä på sig mer för.

  1. avatar

   Det är sant! 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: