7 december 2023

Söndagslistan vecka 24

Veckans söndagslista kommer bli lite mer att bita i jämfört med förra veckans få punkter. Jag har längtat efter att få dela söndagslistan med dig. Framförallt för att jag har samlat på mig ett gäng spännande länkar som väcker ett gäng tankar. Jag har medvetet valt att den här veckan inte skriva några inlägg om dessa länkar utan jag delar dom en kortis här istället.

Känsla: Jag är nu ledig fyra veckor. Hur underbart är inte det. Jag har varit glad såklart men trött då vi båda jobbat natt och så haft ett par uppesittarkvällar. Jag är lite för gammal för det.

Vöder: I tisdags kom sommarens första åsk- och regnoväder. Det regnade nonstop i flera timmar. Tror det var åskan som störde mig med så jag fick sova alldeles för lite.

Mina positiva från veckan:

  • Mycket sol och bad och jag börjar redan få färg på kroppen.
  • SEMESTER!!
  • Härliga kvällspromenader med Rickard.
  • Så mycket familjetid. Det gör mig glad!

Bilder från veckan:

Veckans länkar:

Alltså vet du hur mycket jag egentligen velat dela med dig här på bloggen? Jag följer helt klart rätt personer på facebook, jag kan inte ta åt mig äran av att dela så mycket matnyttigt utan jag är budbärare.

Jag blev på riktigt upprörd över att läsa den här texten hos Folkhälsomyndighetens hemsida. Det känns som en samling lögner och propaganda. Särskilt sista stycket som hävdar att man inte har något skydd alls mot sjukdomen som ovaccinerad. Om det nu är så, varför har jag fortfarande inte blivit sjuk, medan trippelvaccinerade personer runt mig blivit sjuka?

Coronakrisen – vad hände egentligen?

En tänkvärd artikel om processad vegetarisk kost. Forskaren var vegan men tvärvände efter egna studier om kött. Hon lyfter flera viktiga aspekter. Ser fram mot att få läsa mer kring det hon har kommit fram till. Skulle vilja säga mer om den här artikeln men jag nöjer mig med dessa två citat. Du får läsa artikeln.

De senaste åren har flera studier kunnat visa att en växtbaserad kost av hög kvalitet minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer i ändtarmen och typ-2-diabetes medan en växtbaserad kost av låg kvalitet till och med kan öka dessa risker. Den växtbaserade kost av hög kvalitet som studerats och visat sig ha positiv effekt på hjärthälsan har dessutom ofta haft inslag av animalier.

Tillverkarna har fokuserat mycket på sensorik, att det ska smaka gott, och inte så mycket på hälsa, fortsätter hon.

– Man har tänkt att om maten är växtbaserad så måste den vara hälsosam men i verkligheten är det mindre vanligt att äta den här högkvalitativa växtbaserade kosten med stor andel fullkorn, baljväxter och grönsaker. Istället ökar konsumtionen av produkter som utvecklats för att vara substitut till animaliska produkter. Hälsoeffekterna av en sådan kost känner vi ännu inte till och det finns stora kunskapsluckor kring påverkan på en folkhälsonivå.

Hur bra är den naturliga immuniteten? Det försöker denna länksamling ge svar på.

En skrömmande länk är denna där man kikat på hur vaccinen bidrar till blodproppar.

Träning: Jag har dömt en match och veckans sista match dömer jag ikväll. Jag har även gått ett par promenader med Rickard och kört lite styrka.

Mest lästa inlägg:

Vad är det med dagens mode egentligen?

Fem en fredag vecka 24: Antingen eller

Snart semester

Kärlek och respekt

En sammanfattning av dagen

Veckans outfits:

Hannas krypin

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Visa alla inlägg av Hannas krypin →

6 tankar på “Söndagslistan vecka 24

  1. Tack för jättebra länkar.
    Mer vatten till min kvarn 🙂 både mot vaccin och veganism.

Lämna ett svar

%d